Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Aktuellt trafikläge

Vi kan till exempel göra planerade trafikförändringar vid stora evenemang eller planerade vägarbeten. Information kring dessa förändringar får du på flera sätt:

Planerade trafikförändringar
 • Information på webbplatsen om trafikförändringar

  På den här webbplatsen presenterar vi trafikinformation på flera ställen:

  På startsidan visas hur många aktuella trafikförändringar det finns. När du klickar på den rutan kommer du till en samlingssida för trafikförändringarna som är aktuella just nu. Där ser du de linjer som berörs av de olika händelserna och kort information. 

  Mer information kring händelsen kan du få genom att klicka på den händelse du önskar läsa mer om. Det går också bra att klicka på linjerna för att komma till just den linjens linjesida. 

  Trafikinformation om en linje presenteras också på den linjens linjesida. Samma gäller för en hållplats hållplatssida.

  När du genomför en sökning i reseplaneraren får du upp trafikinformation som kan påverka den sökta avgångstiden. Detta för att du enkelt ska kunna se vad som kan påverka din resa. Du ser direkt i sökresultatet att det finns en trafikinformation kopplat till den sökta resan. Vill du läsa mer om en specifik trafikinformation kan du klicka på den gula knappen.  

  På de kartor som finns på webbplatsen visas en ikon på hållplatser om det finns en trafikhändelse kopplat till hållplatsen. Om du klickar på den ikonen så får du upp mer information om händelsen. 

 • Information om trafikförändring vid berörda hållplatser

  Rött anslag betyder helt avstängd hållplats

  Om en hållplats är avstängd och det berör alla linjer som trafikerar hållplatsen, finns det ett rött anslag vid hållplatsen. Den har rubriken Avstängd hållplats. På anslaget finns information om avstängningen och vilka datum den pågår. På anslaget finns också en karta över området med hänvisning till ersättningshållplats.

  Gult anslag betyder delvis avstängd hållplats

  När bara enstaka linjer påverkas av en trafikändring sitter det uppe ett gult anslag vid hållplatsen. Den har rubriken Trafikinformation.

  På anslaget finns information om:

  • vilka linjer som berörs av trafikförändringen
  • vilka datum det gäller
  • en karta med hänvisning till alternativa hållplatser

  Vi informerar senast 3 dagar innan

  Vi informerar om planerade trafikförändringar senast 3 dagar innan ändringen träder i kraft. Om informationen saknas och du riskerar att bli mer än 20 min sen på grund av det så ersätter vi dig. Mer om förseningsersättningen hittar du via den här länken.

 • Information om trafikförändringar i vår app

  Du hittar planerade trafikändringar i vår app. Du kan hitta informationen på flera olika sätt. Du kan klicka på de tre strecken högst upp till vänster i appen och sedan klicka på Trafikinformation. Där ser du alla pågående trafikändringar för våra bussar. 

  Du får också tillgång till trafikinformation via sökningar i appen. Om du söker en resa i reseplaneraren i appen så visas trafikinformation direkt i sökresultatet.

Oplanerad trafikförändring 

En oplanerad trafikförändring är en mer akut ändring. Det är en ändring utifrån situationer i trafiken som har en direktpåverkan på vår busstrafik. Det kan till exempel vara en vattenläcka eller en trafikolycka. Då kan våra bussar behöva köra en annan väg eller avvakta. Det kan leda till att de blir försenade. För att få information kring dessa förändringar kan du ta kontakt med vår Kundservice. 

Om du blivit försenad till ditt slutmål kan du ansöka om vår förseningsersättning. Mer kring förseningsersättning kan du läsa här.

Kontaktuppgifter till Kundservice

Telefon: 0771 - 55 30 00

Mejllt.orebro@lanstrafiken.se

Öppettider telefon, mejl och sociala medier: 

Måndag - Fredag 06.00 - 18.00

Lördag - Söndag 10.00 - 16.00

Öppettider Kundcenter: 

Måndag - Fredag 07.00 - 17.00

Helgdagar - ändrade öppettider

Sociala Medier: Sök efter Länstrafiken Örebro på Facebook, Twitter eller Instagram.