Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Du betalar per enkelresa när du reser med färdtjänst. Den lägsta avgiften är 44 kr. Därefter ökar kostnaden efter resans längd. Högsta avgift är 138 kr per enkelresa.

Det finns inget högkostnadsskydd för färdtjänst.

Avstånd

Egenavgift

0-15 km

44 kr

>15-25 km

55 kr

>25-35 km

66 kr

>35-45 km

77 kr

>45-55 km

83 kr

>55-65 km

88 kr

>65-75 km

94 kr

>75-85 km

99 kr

>85-95 km 

105 kr

>95-105 km

110 kr

>105-115 km

115 kr

>115-125 km

121 kr

>125-135 km

127 kr

>135-145 km

132 kr

>145 km

138 kr

Betala med faktura, kontokort eller kontanter

Vi har fakturabetalning som förvalt betalsätt. Det gäller för alla färdtjänstresor. Om du vill byta till att betala med bankkort eller kontanter kan du meddela oss det när du bokar din resa. Byter du betalsätt gäller det för alla dina kommande resor. 

Du som reser med färdtjänst till och från arbete, arbetsträning, studier eller förtroendeuppdrag kan ansöka om månadskort i färdtjänsten.

Blanketter för att ansöka om månadskort finns hos 1177

Resa på faktura med Serviceresor
 • Hur och när din faktura skickas

  Varje månad samlar vi ihop alla dina resor med färdtjänst, riksfärdtjänst och sjukresor och skickar ut fakturan den 15:e månaden efter. Fakturan skickar vi till din folkbokföringsadress eller om du har en särskild postadress.

  Du behöver betala fakturan 30 dagar från utskriftsdatum. Har du inte rest med Serviceresor under en månad skickas ingen faktura alls.

 • Så fungerar det att betala faktura via autogiro

  Om du redan har fakturor från Region Örebro län på autogiro kommer fakturorna automatiskt att dras via autogiro.

  Väljer du att betala via autogiro kommer du att få alla dina fakturor från Region Örebro län betalda per automatik. Du behöver göra en anmälan av autogiro till din internetbank.

  Aviseringsavin skickas ut cirka 30 dagar före förfallodagen. På avin står det vilket belopp som kommer att dras från ditt bankkonto. Du behöver bara se till att det finns pengar på ditt bankkonto dagen före förfallodatum. Bekräftelse på att betalningen har genomförts får du via ditt vanliga kontoutdrag från din bank.

  Om du inte har internetbank kan du fylla i blanketten med medgivande för autogiro. Läs igenom villkorstexten, skriv ut och skicka in. Glöm inte att skriva under innan du skickar in blanketten. Du vet att anmälan är klar när du får din första avi där betalningsdelen är makulerad.

  Medgivande för autogiro

  Skicka blanketten via post till: 
  Region Örebro län
  Box 1613
  701 16 Örebro

  Märk kuvert med ”Autogiroanmälan/Avd. för kundfakturor”

 • Faktura digitalt från Kivra

  Om du redan har ett konto på Kivra kommer du att få en förfrågan i Kivra. Frågan gäller då om du vill godkänna Region Örebro Län. Väljer du ja hamnar fakturorna där. Väljer du nej kommer du inte få din faktura via Kivra.

 • Borttappad faktura

  Har du tappat bort din faktura kan du kontakta Regionservice på Region Örebro län. De kan skicka en ny faktura.

  Regionservice, avdelningen för kundfakturor, nås på telefon 019-602 17 91 eller mejl patientfakturor@regionorebrolan.se.

 • Frågor kring din faktura

  Du kan ringa till oss helgfria vardagar kl. 10.00-11.00, knappval 4. Här hittar du kontaktuppgifterna till Beställningscentralen.

  Det går också bra att maila på faktura@lanstrafiken.se. När du mejlar vill vi att du skickar med ditt fakturanummer och namn. Detta för att vi enklare ska kunna hjälpa dig.

 • Om du inte vill betala med faktura

  Om du inte vill ha faktura för dina resor med Serviceresor kan du meddela det när du bokar din resa. Om du meddelar detta så gäller det för alla dina resor.

  Du kan då betala direkt i bilen med kontanter eller bankkort istället för faktura.

Färdtjänstbevis och ledsagarbevis

Om du har färdtjänsttillstånd och bor i Örebro, Lindesberg eller Karlskoga kommun kan du beställa ett färdtjänstbevis. Med färdtjänstbeviset reser du billigare med buss inom din hemkommun.

Information om färdtjänstbeviset och ansökan

Du som klarar att resa med buss om du får hjälp av någon, kan beställa ett ledsagarbevis. Med kortet åker din ledsagare gratis med dig på bussen och ni kan resa i hela Örebro län.

Information och ansökan om ett ledsagarbevis