Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Boka Gruppresa för skolverksamhet

Boka din resa här

Du kan boka en Gruppresa om du är personal på någon av följande skolverksamheter inom Örebro län:

 • Grundskolor (sexårsverksamheten och årskurs 1‐9)
 • Fritidshem
 • Förskolor
 • Familjedaghem

En Gruppresa kan bokas på ordinarie avgångar för både region- och stadsbuss och i vissa fall också med tåg. En Gruppresa kan göras mellan kl. 08.30–14:30 helgfri måndag - fredag. 

Boka din resa

Du kan boka en resa med buss direkt här på webbplatsen. Sök fram önskad resa och klicka på boka. Du behöver ha inloggningsuppgifter för att kunna genomföra bokningen.

Ska du resa med tåg behöver du ta kontakt med vår Kundservice.

Bokning måste ske i senast 2 arbetsdagar innan önskad resdag och det finns ett max antal bokningsbara platser. Det går att boka in max 35 resenärer via Gruppresa.

Regler för Gruppresa och bokning
 • Bokningsbara tider för Gruppresa

  En Gruppresa kan göras mellan kl. 08.30–14:30 helgfri måndag - fredag. Under sommarlovet gäller utökad tid till klockan 18.00. Alla resor utanför det tidsspannet sker som en vanlig resa utan bokning.

  Det finns avgångstider inom tidsintervallen för Gruppresa som inte är bokningsbara. De avgångstiderna har ett högt antal resenärer också utan en Gruppresebokning och behövs för ordinarie resande.

 • Antal bokningsbara platser

  Max antal bokningsbara platser som du kan boka per avgångstid är 35 st. Vissa avgångstider har ett lägre antal bokningsbara platser. Det beror på att just den avgångstiden har ett högre antal resande än andra avgångstider. 

  Att ha bokat en Gruppresa innebär ingen platsgaranti och bokning sker på ordinarie avgångar. Resande sker i mån av plats och ingen egen buss kan bokas. Bokningsmöjligheten är till för att trafikoperatören ska kunna förstärka avgångstiden baserat på behov och möjlighet i övrigt.

  Samma resevillkor som för övriga resenärer gäller också för Gruppresor. Våra resevillkor hittar du här på webbplatsen.

 • Pris, bokningsbekräftelse och biljett

  Bokningsbekräftelsen får du vid bokningen. Den ska du visa upp för föraren eller personal ombord vid varje påstigning. Föraren skriver då ut en biljett för hela gruppen. Bokningsbekräftelsen och biljetten ska sparas hela resan och visas upp vid varje bussbyte. 

  En returresa är som en ny Gruppresa. Det innebär att du behöver visa upp en separat bokningsbekräftelse för föraren på returresan. Föraren ger då ut en ny biljett.

  Borttappad bokningsbekräftelse

  Om din bokningsbekräftelse har kommit bort eller inte blivit utskriven vid bokningstillfället, går det bra att skriva ut en ny:

  Logga in via den här länken för att hitta din bokningsbekräftelse. 

  • Klicka på Bilden visar en ikon med ett I i.  vid den resa som är aktuell

  Skriv ut information kring resan och använd den utskriften på samma sätt som bokningsbekräftelse.

  Fakturering i efterhand

  Du betalar inte i samband med påstigning. Istället skickar vi ut en faktura i efterhand till skola eller kommun. På fakturan samlas alla bokade Gruppresor knutna till skolverksamheten.

  En gruppresa kostar alltid 6 kronor per resenär. Priset är för enkel resa. Totalpriset varierar därför beroende på hur många personer som bokningen är gjord för.

 • Inloggningsuppgifter för bokning

  Inloggningsuppgifterna för att kunna boka en Gruppresa består av ett kundnummer och ett lösenord. Alla skolverksamheter har fått ett kundnummer tilldelat sig. 

  Hittar du inte inloggningsuppgifterna för din skola? Kontakta Kundservice. Beskriv ärendet och bifoga mejladress, skolområde samt årskurs/avdelning på skolan eller förskolan. Kundnumret skickas ut så fort som möjligt.

 • Ändra eller avboka en bokad Gruppresa

  Antalet bokade platser kan ändras senast 2 helgfria arbetsdagar, måndag - fredag, innan bokad resdag.

  Ska ändring göras i destinationen eller avgångstiden måste resan avbokas för att sedan bokas som en ny Gruppresa.

  • Logga in: Ändra eller avboka en Gruppresa
  • Klicka på Bilden visar en ikon med ett I i.  vid den resa som ska ändras
  • Klicka på Redigera anmälan
  • Justera antalet
  • Klicka på Uppdatera bokning

  Ska en resa avbokas ska det ske senast 2 helgfria måndag - fredag innan resan:

  • Logga in: Ändra eller avboka en Gruppresa
  • Klicka på Bilden visar en ikon med ett I i. vid den resa som ska ändras
  • Klicka på Redigera anmälan
  • Klicka i Avboka
  • Klicka på Uppdatera bokning
 • Boka en resa för en grupp gymnasieelever

  Gruppresa kan inte användas av gymnasieskolor. En grupp med gymnasieelever kan resa under skoltid om betalning sker med andra alternativ än Gymnasiekortet. Vi rekommenderar att eleverna köper enkelbiljett i appen eller genom att använda reskassa. Gymnasiekortet kan inte användas för organiserad resa till arrangemang eller utflykter under skoltid. 

  Är det en större grupp med elever ser vi gärna att ni informerar trafikoperatören som kör sträckan. Detta för att trafikoperatören ska kunna planera trafiken och eventuellt sätta in en extra buss. Informera gärna i god tid innan resan.

  Är du osäker på vilket trafikbolag som kör sträckan kan du kontakta Kundservice så hjälper de dig vidare.

  Om en extra buss sätts in av trafikoperatören så trafikerar den ordinarie hållplatser och betalar gör ni enligt ordinarie taxa.