Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Ett Färdtjänstbevis ger dig möjlighet att resa med bussarna inom Karlskoga, Lindesberg och Örebro. Du reser för samma pris som en ungdom gör med reskassa. Priserna hittar du i vår pristabell

Har du tillstånd för färdtjänst i Örebro län, men kan resa med buss om du får hjälp av en ledsagare? Då kan din ledsagare resa kostnadsfritt tillsammans med dig om du har ett Ledsagarbevis. 

Här kan du ansöka om ett Färdtjänstbevis och Ledsagarbevis. Formuläret kan du också använda om du behöver förlänga dina befintliga kort eller om du tappat bort antingen

 • Ansök om Färdtjänstbevis och Ledsagarbevis
  Val av kort
  Fältet är obligatoriskt
  Anledning till ansökan
  Fältet är obligatoriskt
  Kunduppgifter
  Fältet är obligatoriskt
  Fältet är obligatoriskt
  Fältet är obligatoriskt
  Fältet är obligatoriskt
  Fältet är obligatoriskt
  Kontaktuppgifter
  Fältet är obligatoriskt
  Fältet är obligatoriskt
Information om Färdtjänstbeviset
 • Giltighet för Färdtjänstbevis

  Färdtjänstbeviset är en personlig biljett och är giltigt för den som det är utfärdat till. På kortet kommer namn, kundnummer och personnummer tryckas, däremot inte de fyra sista siffrorna i personnumret. 

  Giltighetstid: Hela trafikdygnet vardag som helgdag. 

  Geografisk giltighet: Du kan använda kortet när du reser med stadsbussarna i Lindesberg, Karlskoga och Örebro. Det gäller också på Flextrafiken i Karlskoga.

 • Färdtjänstbevis gäller max 2 år

  Färdtjänstbeviset är giltigt så länge som du har tillstånd för färdtjänst. Om du har tillstånd för färdtjänst längre än två år så kommer Färdtjänstbeviset att vara giltigt i max två år. Det är två år från datumet för tillverkningen. Den exakta giltighetstiden står på Färdtjänstbeviset.

  När giltighetstidens slut närmar sig kan du ansöka om ett nytt direkt här på webbplatsen. Du kan också ta kontakt med vår Kundservice. Vi ser helst att du ansöker om ett nytt minst en månad innan ditt Färdtjänstbevis går ut. Vi skickar inte ut en påminnelse om att förnya Färdtjänstbeviset.

 • Ladda och använd Färdtjänstbevis

  När du fått ditt Färdtjänstbevis kan du ladda det på följande sätt:

  Mer information om att ladda reskassa kan du hitta här.

  När du ska resa behöver du ta hjälp av bussföraren när du kliver på bussen. Det du behöver göra är att meddela bussföraren att du ska resa med Färdtjänstbeviset och behöver en biljett för färdtjänst. Använd sedan biljettmaskinen framme vid bussföraren.

  Tänk på att du ska vara beredd att visa legitimation om föraren ber om det. Detta då Färdtjänstbeviset är personligt.

   

Information om ledsagarbevis
 • Giltighet för Ledsagarbevis

  Ledsagarbeviset är knutet till dig och ditt färdtjänsttillstånd. Du betalar ordinarie pris, men din ledsagare reser kostnadsfritt. 

  Giltighetstid: Hela trafikdygnet vardag som helgdag.  

  Geografisk giltighet: Ledsagarbeviset gäller på våra bussar inom Örebro län. Det gäller både stad-, region- och expressbussar. 

 • Ledsagarbeviset giltigt max 2 år

  Giltigheten för ett Ledsagarbevis är knutet till hur länge som ditt tillstånd för färdtjänst är giltigt. Om ditt tillstånd gäller längre än två år så är Ledsagarbeviset giltigt i max två år från datumet för tillverkning. Den exakta giltighetstiden står på Ledsagarbeviset.

  När giltighetstidens slut närma sig ska du ansöka om ett nytt direkt här på webbplatsen. Du kan också ta kontakt med vår Kundservice. Vi ser helst att du kontaktar oss minst en månad innan kortet går ut. Vi skickar inte ut en påminnelse om att förnya Ledsagarbeviset.

 • Ladda och använda ett Ledsagarbevis på bussen

  Ett Ledsagarbevis behöver inte laddas utan fungerar som en periodbiljett. Ledsagarbevis ska ledsagaren visa för bussföraren vid varje påstigning.

  Du som har färdtjänsttillstånd kan komma att behöva visa legitimation för att styrka din rätt att ha med ledsagare kostnadsfritt.