Behöver du bifoga en fil kan du göra detta här nedan. Taxikvitto vill vi gärna ha inskickat i original så använd inte funktionen för det.
-
Våra biljetter och priser
-
Våra biljetterVi erbjuder flera olika typer av biljetter. Vilken som passar dig beror på hur ofta och vart du reser.
-
Biljettguide - En hjälp för att välja rättVi hjälper dig välja rätt biljett baserat på ditt resemönster.
-
Hitta prisuppgifterVåra periodbiljetter har fasta priser och det har också flera av våra enkelbiljetter. Du kan hitta priser på flera olika sätt.
-
Hitta prisuppgifter för 2025Vi justerar våra priser från 13 januari 2025. Här hittar du prisuppgifterna för våra fasta biljetter.
-
Våra prisgrupperVi har olika prisgrupper för våra biljetter. Vi har Ungdom 7-19år, Student 20+, Vuxen 20+, Senior 70+ och Familj.
-
Färdtjänstbevis och ledsagarbevisOm du har tillstånd för att använda färdtjänst och bor i Karlskoga, Lindesberg eller Örebro, men kan resa med bussen ibland så har vi kortet för dig: Färdtjänstbevis.
-
Resa till och från vårdDu som bor i Örebro län reser kostnadsfritt med buss till och från vården.
-
-
Köp biljett
-
App - smidigt och enkeltVår app gör din resa smidigare. Den är kostnadsfri att ladda ner och ger dig möjlighet att enkelt och snabbt söka resor, hitta tidtabeller och köpa biljetter.
-
Resekort - smidigare sätt att resaNär du reser med oss kan du använda ett resekort. Du kan ladda både biljetter, reskassa och elektroniska enkelbiljetter på ett resekort.
-
Webbshop - ladda Resekort onlineI vår webbshop kan du ladda ditt Resekort med periodbiljetter och reskassa. Genom att registrera ditt Resekort får du också borttappat-garanti.
-
Prenumeration av biljettReser du regelbundet och över en längre tid kan du prenumerera på en biljett. Prenumerera i 12 månader, betala för 10.
-
FörsäljningsombudVi har flera försäljningsombud i Örebro län. Hos våra försäljningsombud kan du köpa biljetter och få hjälp med enklare frågor.
-
Köp ombord eller på perrongDu kan ladda reskassa och köpa period- och enkelbiljetter ombord på flera av våra bussar. Tågresor köper du på perrongen med förbetald reskassa eller periodbiljett.
-
-
Skolkort
-
GrundskolekortGrundskolekortet gäller för grundskoleelev/grundsärskoleelev, årskurs F-9, som har blivit beviljad fria skolresor utifrån kommunens skolskjutsreglemente.
-
GymnasiekortGymnasiekortet är giltigt för gymnasieelever i Örebro län som är antagna till en gymnasial heltidsutbildning.
-
PraobiljettEn Praobiljett köper skolverksamheter direkt av vår Kundservice. Praobiljetten kan köpas in till de grundskoleelever/gymnasieelever som inte har ett Grundskolekort, men som ska resa till och från praoverksamhet.
-
- Företag - Res i tjänsten
-
Biljettkontroll och tilläggsavgift
-
Biljettkontroll av färdbevisVi har biljettkontrollanter som kontrollerar biljetter ombord på våra bussar. Det finns också kontroller ombord på tåg.
-
Tilläggsavgift vid biljettkontrollOm du åker kollektivt utan att ha en giltig biljett kan biljettkontrollanten skriva en tilläggsavgift.
-
Synpunkt på tilläggsavgiftHar du fått en tilläggsavgift vid en biljettkontroll som du tycker är felaktig kan du lämna in synpunkter på den.
-
-
Biljettsamarbeten
-
Andra läns biljetter på våra bussarVi samarbetar med angränsande länstrafikbolag. Samarbetet gör att flera av deras biljetter gäller på våra bussar.
-
Tågbiljett på buss, bussbiljett på tågVi samarbetar med olika tågbolag så att deras biljetter gäller på våra bussar. Våra biljetter för buss gäller i de flera fall också på tåg.
-
-
Förändringar i trafiken
-
Nytt linjenät i ÖrebroDen 15 december blir det ett nytt linjenät i Örebro. Snabbare, enklare och effektivare!
-
Förändringar i regiontrafiken dec 2024Den 15 december blir det vissa förändringar för regionbussar i länet
-
Planerad och oplanerad trafikförändringDet kan förekomma både planerade och oplanerade trafikförändringar för våra bussar. Vi informerar om planerade förändringar på flera olika sätt.
-
Helgdagar och skollovPå helgdagar kan vi behöva genomföra ändringar i våra tidtabeller. Vi har inga förändringar under skollov.
-
Buss som inte stannarDet kan hända att en buss passerar en hållplats utan att stanna. Det kan bero på flera olika anledningar.
-
-
Tidtabeller och kartor
-
Olika sätt att hitta busstiderDet finns olika sätt för dig att söka fram busstider på. Vi hjälper dig hitta det bästa alternativet för just dig.
-
Hitta tågtider inom Örebro länVi visar aktuella tågtider både här på webbplatsen och i vår app. Tiderna hittar du genom att söka din resa.
-
Kartor över linjer och hållplatserDet finns flera olika sätt att se en linjesträckning på karta för en busslinje. Du kan använda reseplaneraren här på webbplatsen, i appen eller på respektive linje- eller hållplatssida.
-
Karta på vår webbplatsVi har en kartfunktion på vår webbplats. Via den kan du hitta information som hjälper dig vid din resa och med din biljett.
-
Så här läser du en tidtabellÄr du fundersam kring hur du läser vår tidtabell så kommer här en hjälp med hur du ska läsa tidtabellen.
-
-
Hållplatser
-
Hitta din hållplatsDu kan hitta din hållplats på flera olika sätt här på webbplatsen. Det gäller både om du vet namnet på hållplatsen eller behöver ta reda på det.
-
Olika typer av busshållplatsI Örebro län finns cirka 1500 busshållplatser och cirka 2500 hållplatslägen. Det finns fem olika typer av hållplatser i länet baserat på utrustningsnivå.
-
Tillgänglighet vid hållplatserVi har några lägsta krav för tillgänglighet att utgå ifrån.
-
-
Vår trafik
-
Närtrafik i Örebro länDu kan resa med Närtrafik mellan en bostadsadress, ett besöksmål och närmaste utsedda Närtrafikhållplats.
-
Flextrafik i KarlskogaFlextrafiken är en liten och smidig buss som alla är välkomna att resa med. Det passar särskilt bra för dig som har svårt att åka med den vanliga kollektivtrafiken.
-
-
Så fungerar det ombord
-
Bagage och husdjurDu kostnadsfritt får ta med dig bagage och husdjur ombord på våra bussar.
-
Bra att veta - trivselreglerVi vill att du och alla våra resenärer ska trivas när ni reser med oss.
-
Barnvagn, barnsäkerhet, bälteDu kan ta med dig barnvagn kostnadsfritt ombord på våra bussar och använd bälte om det finns.
-
Rullstol och rullatorTa kostnadsfritt med dig rullstol eller rullator ombord på våra bussar.
-
Cykel och el-sparkcykelDu har möjlighet att ta med cykel på flera av våra regionbussar och el-sparkcykel på alla bussar. Det finns också flera bra cykelparkeringar nära större hållplatser.
-
Wifi i bussenVi erbjuder fritt wifi på fyra av våra busslinjer. Anslut och börja surfa.
-
Tillgänglighet ombordBussar utan trappsteg, speciellt utbildade förare och bättre information. Vi försöker att anpassa bussarna och trafiken så att alla kan resa med oss.
-
-
Gruppresa
-
Regler för en GruppresaEn Gruppresa innebär att en skolverksamhet får möjlighet att i förväg boka in sig på vissa avgångstider. Bokning måste ske i förväg och det finns ett max antal bokningsbara platser.
-
Boka GruppresaBoka er Gruppresa med buss direkt här på webbplatsen. Ni använder en anpassad reseplanerare för er bokning.
-
- Skolskjuts
-
Färdtjänst
-
Ansök om färdtjänstFärdtjänst är en form av kollektivtrafik. Den är anpassad till dig som har funktionsnedsättning eller särskilda behov.
-
Boka, ändra och avboka en färdtjänstDu behöver boka din färdtjänstresa. Det kan du göra antingen via vår Beställningscentral, via vår app eller webbtjänst.
-
Praktiska detaljer för resanHär hittar du information om de praktiska detaljerna för en färdtjänstresa.
-
Pris och betalningHär hittar du information pris och om hur du betalar din färdtjänstresa.
-
-
Riksfärdtjänst
-
Ansök om och boka RiksfärdtjänstFör att använda Riksfärdtjänst och resa utanför Örebro län behöver du ansöka inför varje resa.
-
Praktiska detaljer för resanHär hittar du information om de praktiska detaljerna vid en riksfärdtjänstresa.
-
Pris och betalningHär hittar du information pris och om hur du betalar din riksfärdtjänstresa.
-
-
Sjukresa
-
Sjukresa med serviceresefordonDu som är folkbokförd i Örebro län har rätt till sjukresa med serviceresefordon om det finns medicinska skäl eller om du har färdtjänsttillstånd.
-
Sjukresa med egen bilDu som vill kan resa med egen bil till vården. Du får ersättning i efterhand.
-
Sjukresa med kollektivtrafikDu kan resa till och från vård med kollektivtrafik. Reser du med kollektivtrafik kan du resa på papperskallelse eller så blir du ersatt för resan i efterhand.
-
- Serviceresan - Vår app
-
Kontaktuppgifter
-
Kundservice kontaktuppgifterHär hittar du kontaktuppgifter till vår Kundservice. Vi hjälper dig med din buss eller tåg resa. Vi hjälper dig både innan, under och efter resan.
-
Beställningscentralens kontaktuppgifterBeställningscentral tar emot och samplanerar alla bokningar av Serviceresor. Hit kan du vända dig om du har frågor om din bokning eller något annat som gäller din resa med färdtjänst eller sjukresa.
-
Färdtjänstenhetens kontaktuppgifterHar du frågor som gäller ansökan om färdtjänst, riksfärdtjänst eller har du frågor kring månadskort för färdtjänstresa kan du kontakta färdtjänstenheten.
-
Sjukreseenhetens kontaktuppgifterHar du frågor som rör regelverket kring sjukresor så är du välkommen att kontakta vår sjukreseenhet.
-
Skolskjuts kontaktuppgifterVem du ska kontakta när det gäller skolskjuts, beror på din fråga. Vi har listat de vanligaste ärendetyperna.
-
Trafikoperatörer kontaktuppgifterVår busstrafik körs av olika trafikoperatörer som tillhandahåller både bussar och personal. Flera av våra biljetter gäller också på tåg och vi tipsar här om läsvärda länkar.
-
Annonsering på buss och hållplatsVi erbjuder möjligheten att annonsera på flera av våra bussar och hållplatser.
-
- Förseningsersättning
-
Trasigt, borttappat, felaktig biljett
-
Återköp av biljettVi genomför återköp av flera av våra biljetter. Det som avgör är biljettyp och om perioden är påbörjad.
-
Borttappat Resekort eller biljettVi ersätter de flesta borttappade Resekort och biljetter.
-
Trasigt ResekortVi byter ut trasiga Resekort. Du kan lämna in Resekortet till ditt försäljningsombud eller till vår Kundservice.
-
Rabattkort till reskassaVi hjälper dig föra över summan från ett Rabattkort, giltigt i gamla biljettsystemet, till ett Resekort.
-
-
Kvarglömda saker ombord
-
Hittegods för bussHar du tappat någonting ombord på en buss i linjetrafik kan du vända dig direkt till trafikoperatören.
-
Hittegods ServiceresorHar du glömt någonting i ett av våra Servicefordon kan du kontakta oss.
-
Hittegods skolskjutsHar du eller ditt barn glömt någonting när ni reste med skolskjuts ska ni kontakta antingen trafikoperatören eller oss.
-
-
Frågor och synpunkter
-
Tyck till om ossHar du synpunkter kring din resa med våra bussar vill vi gärna veta det. Du kan också tycka till om exempelvis linjesträckning eller en hållplats.
-
Anmäl skada på hållplatsÄr någonting trasigt vid en hållplats? Då vill vi gärna veta det!
-
Tyck till om din ServiceresaHar du synpunkter kring din Serviceresa vill vi gärna veta det. Använd gärna formuläret för smidigast hantering av ditt ärende.
-
Tyck till om din skolskjutsHar du synpunkter kring din skolskjuts vill vi gärna veta det. Använd gärna formuläret för smidigast hantering av ditt ärende.
-
Tyck till om tillgänglighetHittar du fel eller brister i tillgängligheten, meddela oss!
-
-
Köp- och resevillkor
-
Länstrafikens Allmänna ResevillkorGenom att resa med oss godkänner du våra Allmänna Resevillkor. Läs igenom dessa innan du reser.
-
Köpvillkor för webbshopGenom att genomföra köp i vår webbshop godkänner du våra köpvillkor för webbshop. Läs igenom villkoren innan du genomför köpet.
-
Köp- och användarvillkor i appGenom att genomföra köp i vår app godkänner du våra köpvillkor för appen. Läs igenom villkoren innan du genomför köpet.
-
Köp- och resevillkor för NärtrafikGenom att resa med oss godkänner du våra köp- och resevillkor. Läs igenom dessa innan du kliver ombord.
-
Köp- och användarvillkor vid prenumeration av biljetterGenom att prenumerera på våra biljetter via Klarna godkänner du våra köpvillkor. Läs igenom villkoren innan du startar prenumerationen.
-