Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Vi har olika prisgrupper för våra biljetter. Vi har ungdom, student, senior, vuxen och familj.

När du reser med våra biljetter, oavsett om det är på tåg eller buss, gäller dessa prisgrupper. Önskar du veta priset för en biljett hittar du det enklast genom att söka din resa via Planera din resa. Priser för våra biljetter med fast pris hittar du här på webbplatsen.

Våra prisgrupper
 • Barn 0-6 år

  Ålder 0–6 år. Två barn får, till den dag de fyller sju år, kostnadsfritt följa med dig som betalande resenär. Från och med tredje barnet betalar barnet avgift som ungdom. Barn som reser utan betalande resesällskap betalar ungdomsavgift. Barn som är yngre än sju år bör av säkerhetsskäl inte resa utan sällskap.

 • Ungdom 7-19 år

  Ålder 7–19 år. Ungdomar betalar avgift som ungdom till den dag de fyller 20 år. Resenär som reser på en pågående periodbiljett för ungdom och fyller 20 år under innevarande period, reser klart sin pågående periodbiljett på ungdom. Var beredd att visa legitimation

 • Student 20+

  Du som är 20 år fyllda eller äldre och studerar minst 50 procent, på en studiemedelsberättigad utbildning under minst 10 veckor, kan köpa biljetter för Student. Du måste vid en kontroll kunna visa upp en giltig ID-handling och digital studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Stuk.co med studentresesymbol.

  Här ser du studentresesymbolen:

  Studentresesymbolen

   

   

   

 • Vuxen 20+

  Prisgrupp vuxen börjar gälla när du som resenär fyllt 20 år. 

 • Senior 70+

  Aktuell från augusti 2022. Gäller enkelbiljetter. Mer information kommer senare.

 • Familj

  Max 5 resenärer, varav 1–2 vuxna och övriga ungdom eller barn.

Våra biljetter

Vi har flera olika varianter av biljetter. Vilken biljett som passar dig bäst beror på var och hur ofta du reser. Här hittar du våra periodbiljetter och här finns information om våra enkelbiljetter.