Till innehåll på sidan
Vissa problem förekommer i appen

Vår app fungerar igen i stort. 

Om du inte får upp din biljett i appen så logga ut och in igen på ditt resenärskonto.

Har du haft en Periodbiljett i appen och köpt Enkelbiljett under tiden appen krånglat, ersätter vi dig för Enkelbiljetten. Mejla Kundservice så hjälper vi dig. För att snabba upp hanteringen ber vi dig skicka med underlag på periodbiljetten och enkelbiljetten.

Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Frågor om din sjukresa? Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss!

Du kan resa till och från vården med kollektivtrafik utan kostnad. Du reser då på papperskallelse eller så blir du ersatt för resan i efterhand, genom att skicka in biljetter samt ansökan om ersättning för sjukresa.

Resa till och från vården med en papperskallelse eller ett besökskvitto 

Du som bor i Örebro län reser kostnadsfritt med kollektivtrafiken till och från vården med resa på din papperskallelse eller ditt besökskvitto. För resa till ditt vårdbesök uppvisar du din papperskallelse och för hemresan uppvisar du ditt besökskvitto. Kostnadsfri sjukresa gäller för resor till och från en vårdcentral och folktandvård i din hemkommun och för resa till och från en specialist i länet.

Digital Vårdbiljett i Länstrafikens app

Digital Vårdbiljett är ett projekt i samarbete mellan Länstrafiken och Folktandvården. Vårdbiljetten gör det enklare för patienter som inte fått en papperskallelse i brevlådan, att åka kostnadsfritt till och från sitt besök.

Så här går det till

Patienten får ett sms när Vårdbiljetten finns att hämta i appen. Sms:et kommer senast 4 timmar innan det bokade besöket och biljetten gäller samma dag som besöket. Om patienten är under 20 år kan en medföljande vårdnadshavare resa med samma biljett som patienten.

Vad behöver patienten tänka på för att få tillgång till den digitala Vårdbiljetten?

  • Folktandvården behöver ha patientens aktuella mobiltelefonnummer
  • Patienten behöver ha laddat ner den senaste versionen av Länstrafikens app

Eftersom vi har stängda framdörrar kan du som resenär just nu inte scanna din Vårdbiljett ombord. Din biljett är dock giltig att resa med och uppvisas i samband med en eventuell kontroll.

Du som fått SMS-kallelse

SMS-kallelse gäller inte som biljett i kollektivtrafiken. Du som saknar papperskallelse eller har fått en SMS-kallelse får själv betala resan till ditt vårdbesök, men du kan få betalt av Region Örebro län i efterhand. På vägen hem fungerar ditt kvitto för besöksavgiften som biljett.

Läs mer om resa till och från vård här.

Blankett för Ansökan om ersättning för sjukresa

För mer information om Sjukresor kan du läsa mer på 1177.se

Kontaktuppgifter till sjukreseenheten

Telefon: 020 - 31 43 22 

Mejlsjukreseenheten@regionorebrolan.se

Öppettider: Måndag – fredag kl. 10.00 - 12.00 

Besöksadress: Eklundavägen 1, Örebro

Postadress: Sjukreseenheten, Region Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro