Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Läs igenom villkoren innan du genomför köpet.

Följande villkor tillämpas för köp av Länstrafiken Örebros reskassa och periodbiljetter via webbshopen på www.lanstrafiken.se. Länstrafiken är en del av Region Örebro län och nämns i villkoren som Länstrafiken Örebro.

Köpvillkor för webbshop
 • 1. Säkerhet kring personuppgifter

  Länstrafiken Örebro är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du lämnar i samband med beställning och betalning av Länstrafiken Örebros produkter som vi säljer i webbshopen.

  De personuppgifter som du lämnar för dig och, i förekommande fall, annan resenär, såsom namn, adress, postnummer, telefonnummer och mejl används för att kunna bekräfta ditt köp och genomföra försäljningen av Länstrafiken Örebros produkter till dig via denna webbplats. All information om ditt köp såsom bank, kreditkortsnummer m.m. hanteras av vår betalväxel som är certifierad enligt PCI-DSS.

  Vi lämnar inte ut eller säljer personuppgifter till annan part.

  Du måste enligt lag ha fyllt 18 år för att handla elektroniskt via Internet. Denna lag gäller även för köp på Länstrafiken Örebros webbshop.

  Länstrafiken Örebro upprätthåller tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter. Du har rätt att få information om behandlingen av dina personuppgifter samt att begära att felaktiga uppgifter rättas. Om du har önskemål om information eller att en uppgift rättas kan du kontakta Länstrafiken Örebro via Kundservice.

  Kontaktuppgifter till Kundservice

 • 2. Betalning

  För att kunna köpa Länstrafiken Örebros biljetter och ladda dem via webbshopen behöver du tillgång till en dator med internetuppkoppling. Du betalar via Kortbetalning online.

  Vid betalning länkas du vidare från kassan till en sida hos vår betalväxel där du anger dina uppgifter. Din beställning skickas då via vår betalväxel till kortutgivaren eller banken.

 • 3. Betalning med bankkort

  För att kunna betala med kort behöver du ett bank- eller kontokort med VISA eller MasterCard/Maestro. Betalningen dras från ditt kortkonto/kontokredit på samma sätt som när du betalar med kortet i butik. Vår betalväxel är PCI-licensierad och följer den sekretess och säkerhet som bankerna och kortgivarna kräver för denna licensiering.

 • 4. Återbetalning

  Eventuell återbetalning till kund sker genom återbetalning till kundens bankkort som användes vid köpet.

 • 5. Priser

  Priserna på våra biljetter anges i svenska kronor och inkluderar moms, om inget annat anges. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna i webbshopen utan föregående avisering.

 • 6. Leveranstid

  Vid laddning av Resekort via webbshopen före kl. 18.00 kan du använda den köpta biljetten morgonen efter.

 • 7. Ingen kompensation för följdkostnader

  I de fall vi av tekniska skäl inte kan uppfylla leveranstiden av biljetten till Resekortet enligt gällande köpvillkor, utgår ingen kompensation för följdkostnader, exempelvis för att du missar ett viktigt möte, en långväga resa eller går miste om arbetsinkomst.

 • 8. Bekräftelse

  Så snart betalningen godkänts visas en bekräftelse på din skärm. Vi skickar även en bekräftelse till den mejladress du har uppgett vid beställningen. Kvitto inkl. momsuppgifter på köpet får du om du önskar via mejl eller som PDF dokument vid köptillfället.

 • 9. Spärrning av borttappat eller stulet Resekort

  Borttappat eller stulet Resekort spärrar du själv i webbshopen. Endast Kundservice kan spärra ett oregistrerat Resekort mot uppvisande av kvittot.

 • 10. Häva spärr av Resekort

  Det går inte att häva spärrning av ett Resekort. Ta kontakt med Kundservice för vidare hjälp.

 • 11. Borttappat-garanti

  Du som har registrerat ditt Resekort kan, efter att ha spärrat kortnumret och kontaktat Kundservice, inom tre till fem dagar få innehållet från det spärrade kortet överflyttat till nytt kort. Tänk på att aktiverade perioders giltighet rullar på och inte får ett uppehåll när kortet spärras. Det nya kortet skickas till den adress som du angav vid registrering av kortet. Under tiden du väntar på ditt nya kort betalar du dina resor på annat sätt. Det går också bra att, efter överenskommelse, hämta det nya kortet hos Kundservice. När du hämtar kortet måste du kunna legitimera dig. Skaffar du själv ett nytt Resekort att resa på under handläggningstiden kan vi föra över innehållet från det spärrade kortet dit istället för att vi ska göra ännu ett nytt kort.

  Borttappat-garantin gäller inte för oregistrerade Resekort.

 • 12. Reklamation

  Det kan trots allt hända att det blir tekniskt fel eller någon annan anledning att ditt Resekort upphör att fungera under dess giltighetstid, om det visar sig att din produkt inte fungerar under dess giltighetstid så får du givetvis byta den utan kostnad. Enklast är att du kommer in vår Kundservice så byter vi ditt kort där.

  Vid eventuell tvist följer vi (ARN) Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

 • 13. Fel vid köp i webbshop

  Om du av misstag köpt fel sorts biljett i vår webbshop hjälper Kundservice till.

 • 14. Ångerrätt

  Lagstadgad ångerrätt, enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59), är inte tillämplig på avtal som avser transporter varför köp av Länstrafikens biljetter genom vår webbshop egentligen inte medför någon ångerrätt. Vi väljer ändå att ge ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen.

  När du handlar på webbshopen har du enligt Distans- och hemförsäljningslagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar, när du handlar i Sverige. En förutsättning för nyttjande av ångerrätten och för byte är att du inte har använt biljetten eller det värde du laddat på Reskassa.

  Vid önskemål om att nyttja ångerrätten kontakta Kundservice - Länstrafiken Örebro enligt kontaktinformationen på denna webbplats. Återbetalning till kund vid nyttjande av ångerrätten görs inom 30 dagar efter det att begäran kommit Länstrafiken tillhanda.

 • 15. Missbruk

  Länstrafiken Örebro kan komma att blockera person från vidare användning av denna tjänst om tjänsten missbrukas.

 • 16. Avtal

  Om du genomför ett köp godkänner du samtidigt att Länstrafiken Örebro registrerar uppgifterna du lämnar i formuläret för att kunna genomföra köpet.

  Om du genomför ett köp godkänner du samtidigt att Länstrafiken Örebro registrerar uppgifterna du lämnar i de formulär som förekommer på Länstrafiken Örebros webbplats.