Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Du kan se hållplatser och linjer på vår karta

Om du har längre än 1 km till närmaste busshållplats, kan du resa med Närtrafik. Du kan då resa mellan en bostadsadress och närmaste utsedda Närtrafikhållplats. Det spelar ingen roll var du bor i länet.

Du kan också använda Närtrafik om din närmaste hållplats har färre än 10 avgångar per dygn i vardera riktningen - det gäller även från platser som ligger mindre än 1 km från en hållplats.

Du blir hämtad i det serviceresefordon som är tillgängligt när du ska resa. Det kan vara antingen en mindre buss eller en personbil som hämtar dig.

Du kan resa med Närtrafiken på vardagar inom dessa tidsintervall:

 • Dagtid: Helgfri måndag - fredag mellan klockan 09.00-14.30
 • Kvällstid: Helgfri måndag - torsdag mellan klockan 17.30-21.00

Vi har sammanställt en lista på hållplatser för Närtrafik här på webbplatsen. Du hittar också hållplatserna på vår karta.

Det finns flera besöksmål i länet som du kan resa till och från med Närtrafik. Vi har listat besöksmålen via denna länk. 

Resa med Närtrafik
 • Hitta din närmaste eller annan Närtrafikhållplats

  Merparten av Närtrafikhållplatserna finns nära livsmedelsbutik, apotek och annan service. Vid Närtrafikhållplatsen finns också möjlighet att resa vidare i länet med buss eller tåg. Vi har listat hållplatserna här på webbplatsen.

  Vi har en interaktiva karta som du når via Planera din resa. Klicka på I:et (informationssymbolen) uppe i menyn och markera därefter rutan för Närtrafiken, så visas alla ca 50 Närtrafikhållplatser. Dessa hållplatser har fått en egen symbol. Färgen är rosa och N är bokstaven för Närtrafik. 

  Närtafik på webbkartan.jpg

 • Beställ din resa med Närtrafik

  Resan kan bokas tidigast 14 dagar före avresa. Bokning sker via telefon till vår Beställningscentral på telefonnummer. Det är bara möjligt att göra en bokning på helgfri måndag till fredag mellan klockan kl 08.00-16.30.

  När du bokar behöver du uppge ditt personnummer, telefonnummer, planerat betalsätt för resan, antal resenärer och ev. barnvagn, hjälpmedel, bagage.      

  Ska du resa vidare med anslutande buss eller tåg behöver du meddela oss det när du beställer din resa. Vi planerar resan så att du kommer fram till Närtrafikhållplatsen i tid för att hinna med ett bytet.

 • Biljetter för resor med Närtrafik

  När du bokar din resa berättar du vilken typ av biljett du vill använda. Följande gäller:

  • Våra periodbiljetter kan du resa med utifrån biljettens giltighet.
  • Skolkort är giltiga för resor med Närtrafik.
  • Du kan köpa en enkelbiljett för Närtrafik via vår app
  • Du kan köpa en enkelbiljett för Närtrafik i fordonet med betalkort
  • Sjukresor med Närtrafik är kostnadsfritt om du använder Vårdbiljetten i vår app, papperskallelse eller besökskvitto.

  Priset för en enkelbiljett är 45 kr för vuxna (från 20 år), 36 kr för Senior 70+ och 22 kr för ungdomar (7–19 år). Upp till två barn under 7 år reser utan kostnad tillsammans med betalande resenär. Lägsta åldersgräns för resa utan målsman/vuxen är 12 år.  

  Här hittar du mer information om alla våra biljetter. 

 • Samåkning vid resa

  Att resa med Närtrafik kan innebära samåkning med andra resenärer, precis som när du reser med buss och tåg. Med anledning av detta kan fordonet eventuellt stanna vid flera stopp på vägen.

  Vi kan inte garantera samåkning om ni är fler än 4 personer som ska resa.

Kontaktuppgifter till Beställningscentralen

Telefonnummer: 0771 – 92 00 00 

Har du en synpunkt på din Serviceresa kan du lämna den här.

Mejl: info.serviceresor@lanstrafiken.se

Besöksadress: Eklundavägen 1, Örebro

Postadress: Serviceresor, Region Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro