Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Flextrafiken är en liten och smidig buss som alla är välkomna att resa med. Det passar särskilt bra för dig som har svårt att åka med den vanliga kollektivtrafiken.

Vi har Flextrafik i Karlskoga stad. Du kan boka Flextrafik för resa helgfri måndag - fredag mellan kl. 09.30-17.00. Flextrafiken hämtar och lämnar vid flexpunkter inom staden. Restiden är flexibel, vilket innebär att den inte följer en fast tidtabell. 

Boka eller avboka Flextrafik i Karlskoga

Du beställer Flextrafik via Beställningscentralen. Du kan boka din resa upp till 14 dagar i förväg, men senast 30 minuter innan önskad avresa.

Kontaktuppgifter till Beställningscentralen

Telefonnummer: 0771 – 92 00 00 

Har du en synpunkt på din Serviceresa kan du lämna den här.

Mejl: info.serviceresor@lanstrafiken.se

Besöksadress: Eklundavägen 1, Örebro

Postadress: Serviceresor, Region Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro

Vi rekommenderar att du registrera dig vid första beställningstillfället. Det vi behöver för att kunna registrera dig är namn och ett telefonnummer. En registrering underlättar vid kommande beställningar, men är inget krav för att få resa. Genom att registrera dig hos oss godkänner du vår hantering av dina personuppgifter. Mer information om hur vi hanterar dessa kan du läsa här. 

Du får direkt besked om en ungefärlig hämtningstid. Tiden kan ändra sig om fler ska hämtas upp. Du blir därför uppringd 15 minuter innan bussen beräknas vara hos dig. Det är viktigt att du uppger ett telefonnummer som vi kan nå dig på i anslutning till restiden.

Vart kan jag åka med Flextrafiken?

Bussen trafikerar områdena Bråten, Löten, Rävåsen, Sandviken, Centrum, Stråningstorp och Aggerud. Flextrafikens buss trafikerar mellan särskilda hållplatser, så kallade flexpunkter. Flextrafikens buss hämtar dig vid den flexpunkt du bestämt och kör dig till den flexpunkt du angav när du beställde.

Karlskoga kommun har publicerat en karta över flexpunkterna och den hittar du via den här länken.

Flextrafiken i Karlskoga har en ny flexpunkt vid vaccinationsmottagningen i Karlskoga. Tanken är att underlätta för de som ska vaccinera sig mot Covid-19 att ta sig till och från mottagningen. En ny flexpunkt har placerats ut vid Skrantahöjdsvägen 42, strax utanför vaccinationsmottagningen i Baggängen, för att fungera som hjälpmedel till de som har svårt att ta sig dit på egen hand.

Flexbussen är tillgänglighetsanpassad vilket gör att alla som har svårt att ta sig iväg på annat sätt har möjlighet att resa med bussen.

Betalning och kostnad för Flextrafik

Att resa med Flextrafiken kostar lika mycket som att resa med Karlskogas stadsbussar, och du kan använda samma typ av biljetter. Billigast blir biljetten om du betalar med Resekort. Resekort kan du köpa på Länstrafikens webbshop, Länstrafikens försäljningsombud eller av bussföraren ombord.

Du kan köpa enkelbiljetter via Länstrafikens app eller med bankkort hos bussföraren. Kom ihåg att du inte kan betala med kontanter ombord på bussen. Vill du betala kontant går det bra att göra det hos någon av våra försäljningsombud.

Om du ska besöka vården kan du visa upp kallelsen på resan dit och kvittot på resan hem så åker du gratis. Förköp gärna din biljett för den billigaste resan.