Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Bussar utan trappsteg, speciellt utbildade förare och bättre information. Vi försöker att anpassa bussarna och trafiken så att alla kan resa med oss.

De flesta bussarna är anpassade för dig med funktionsnedsättning. Det finns exempelvis markerade platser i bussen för funktionshindrade. Det finns även hållplatsutrop ombord på bussen för dig som är synskadad.

Bussarna har lågt insteg och kan niga så att ingången får samma höjd som trottoaren. Det blir därmed lättare att gå på med rullstol och rollator, men också med barnvagnar. Bussföraren hjälper dig också vid på- och avstigning, och vid betalningen om du önskar.

Rullstol, rollator och annat likvärdigt tekniskt hjälpmedel, får tas med utan avgift, i mån av plats. Rullstol/rollator och barnvagnar samsas om samma utrymme.

Vi tar emot rullstolar med följande maxmått enligt Svensk Kollektivtrafiks rekommendationer:

  • Totallängd: 1 200 mm
  • Totalbredd (mätt på bredaste ställe): 700 mm
  • Vikt: 300 kg (stol + resenär)

Under resan får du sitta kvar i din rullstol. Rullstolen ska placeras på anvisad plats och låsas med broms. Bussarna har rullstolsfästen som du ska använda dig utav. På buss med särskilt ryggstöd ska rullstolen vara vänd med ryggen mot färdriktningen. När fastsättningsanordning för rullstol, rollator eller andra tekniska hjälpmedel finns, ska dessa användas.