Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Du har möjlighet att ta med cykel på flera av våra regionbussar. Det finns också flera bra cykelparkeringar i anslutning till större hållplatser.

Cykel ombord
 • Cykel på regionbuss

  Har du en cykel, sparkcykel och elsparkcykel som kan fällas ihop, eller en barncykel utan kedja, kan du ta med det på alla våra bussar inom länet. Det är kostnadsfritt och i mån av plats.

  Du får du ta med dig en konventionell tvåhjulig cykel och elcykel utan avgift och i mån av plats. Du kan ta med dig cykel på de blåa regionbussar som har cykelställ. Cykeln måste vara av normalstorlek, får inte ha några påbyggnader och den får inte väga mer än 25 kg.

  Cykeln fästs bak på bussen. Det finns plats för max 2 cyklar per regionbuss och det är först till kvarn som gäller. Cykel tar du med på egen risk.

  De nya regionbussarna, vita med en blå våg på, har inte möjlighet att ta med cyklar.

 • Cykel på stads- och expressbuss

  Det är inte möjligt att ta med konventionell tvåhjulig cykel eller icke-ihopfällbar cykel, sparkcykel eller elcykel på express- eller stadsbuss.

 • Cykel på tåg

  Är du nyfiken på möjligheterna att ta med cykel på tåg? Då rekommenderar vi dig att ta kontakt med den tågoperatör du planerar att resa med. Vi har en lista på de vanligaste tågoperatörerna i vårt län här.

Cykelgarage och cykelparkering

Det är i många fall smidigt att ta cykeln till närmsta hållplats. För att underlätta detta finns det olika varianter på cykelparkeringar och garage i länet där en cykel kan parkeras i anslutning till hållplatser.

Cykelparkering nära hållplats
 • Hällefors

  Vid Hällefors Resecentrum finns det ett cykelställ under tak för ca 10-15 cyklar. Det finns också möjlighet att parkera din cykel mer centralt i Hällefors, men då finns det inga tak över cykelställen. Det finns vissa låsbara cykelställ vid större hållplatser efter Rv63 och arbete pågår med att utöka antalet.

 • Karlskoga

  Vid busstationen i Karlskoga finns det två låsbara cykelgarage med plats för totalt 22 cyklar. Om du registrerar ditt Resekort får du tillgång till cykelgaragen dygnet runt. Ett perfekt ställe att parkera din cykel på om du ska ut och resa med oss! Mer information och möjlighet att registrera dig hittar du på Karlskoga kommuns webbplats.

 • Kumla

  Vid Kumla Resecentrum finns ett cykelgarage samt ett cykelställ med skydd för vind och regn. Mer information hittar du på Kumla kommuns webbplats.

 • Kopparberg och Ställdalen

  Det finns möjlighet att parkera din cykel i cykelgarage som är under tak både vid järnvägsstationen i Kopparberg och i Ställdalen.

 • Laxå

  Vid Laxå Resecentrum parkerar du enkelt din cykel i ett större cykelgarage med tak och vindskydd i form av glasvägg. Vid Centralskolan, Laxå, har du också möjlighet att parkera din cykel i ett cykelgarage med tak.

 • Lindesberg

  Vid Lindesberg Resecentrum finns det 110 parkeringsplatser för cyklar och då under skärmtak. Ungefär 80 stycken finns på den östra sidan om järnvägen.

 • Örebro

  Ett cykelgarage där en cykel tryggt kan parkeras och förvaras till ett förmånligt pris finns vid Örebro Resecentrum. Mer information finns på Örebro kommuns webbplats.