Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Närtrafiken är möjlighet för dig att resa som har begränsad tillgång till annan kollektivtrafik. Du som befinner dig i eller bor i Nora eller Askersunds kommun har möjlighet att använda Närtrafiken.

Med Närtrafik har du möjlighet att göra serviceärenden som till exempel handla eller besöka ett närliggande apoteket. 

Resa måndag till fredag och boka i tid

Du beställer genom att ringa till Beställningscentralen. Du kan resa med Närtrafiken alla helgfria måndagar – fredagar mellan kl. 09.30–14.00. Hemresan skall påbörjas före kl. 14.00 och behöver bokas senast 90 minuter innan du vill resa. Avbeställning ska göras så snart som möjligt.

Kontaktuppgifter till Beställningscentralen

Öppettider: Alla dagar mellan kl. 06.30 - 21.00 

Telefon: 0771 - 92 00 00 

Mejl: bestallning@lanstrafiken.se

Besöksadress: Eklundavägen 1, Örebro

Postadress: Serviceresor, Region Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro

Om du har en tid att passa mellan 10.30-13.30 kan du meddela en önskad senast framme-tid. Meddela oss tid önskade framme-tid när du bokar din resa. Du behöver då boka din resa senast 08.00 samma dag som du vill resa. 

Vid beställningen ska du uppge namn, adress och gärna ett telefonnummer. Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa mer om via den här länken.  

Så här kan du resa 

Vi har delat upp Nora och Askersund kommun i två delar: Område 1 och område 2. Område 1 har en begränsad tillgång till kollektivtrafik. Område 2 är ett område som har en busshållplats inom 1500 meter som trafikeras av minst 5 avgångar per dag i vardera riktning.  

Beroende av vilket område du bor i kan du sedan resa på följande sätt:

Boende i område 1 – Närtrafiken hämtar upp dig vid din bostad. Du kan åka till närtrafikhållplatser i område 2.

Boende i område 2 – Du måste själv ta dig till den närtrafikhållplats i område 2 där du blir upphämtad och vi kör dig till valfri adress i område 1. 

Sök och boka Närtrafik

Du kan söka fram närmaste Närtrafikhållplats utifrån en adress eller direkt på hållplatsnamnet. Du kan också se alla Närtrafikhållplatserna på kartan.

Gå till sökningen

Pris och betalning ombord

Priset varierar beroende av hur långt du ska resa. Barn mellan 0–6 år reser kostnadsfritt med betalande resenär. Betalar gör du med bankkort ombord på fordonet. Våra vanliga biljettyper gäller inte för resa med Närtrafiken. 

Tabell: Pris för resa med Närtrafik i Nora och Askersund
KilometerintervallPris för enkelresa
0-15 40 kr
16-25 50 kr
26-35 60 kr
36-45 70 kr
46-55 75 kr
56-65 80 kr
66-75 85 kr
76-85 90 kr
86-95 95 kr
96-105 100 kr

Kerstin blir hämtad vid dörren i Närkesberg

Närtrafik är en tjänst för dig som behöver ta dig till platser inom Örebro län dit kollektivtrafiken inte når. Kerstin Lindkvist har en och en halv mil till närmsta busshållplats. Hon har använt Närtrafiken många gånger när hon behöver göra ärenden.

Läs mer