Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Flextrafiken är en liten och smidig buss som alla är välkomna att resa med. Det passar särskilt bra för dig som har svårt att åka med den vanliga kollektivtrafiken.

Flextrafiken är anpassad så att du enkelt kan ta med dig rullator eller rullstol, men är öppen för alla att resa med. Bussen hämtar upp dig från en flexpunkt och har ingen fast linjesträckning. Hur bussen kör beror på mellan vilka flexpunkter det finns beställningar. Upphämtningstiderna är flexibla och du meddelas exakt avgångstid via telefon ca 15min innan upphämtning. 

Flextrafik finns i Örebro inom områdena: Norr, Solhaga, Västhaga, Rosta, Centrum och Universitetssjukhuset. Du kan resa med flexbussen helgfri måndag – fredag mellan kl. 7.30 – 19.15, lördag kl. 9.30 - 15.00 och söndagar kl. 10.00 - 16.00.

Boka eller avboka Flextrafik

Du beställer Flextrafik via Beställningscentralen.

Kontaktuppgifter till Beställningscentralen

Telefonnummer: 0771 – 920 000 

När du ringer till oss kommer du att få fyra val:

  1. Vill du avboka en resa tryck 1.
  2. Vill du förboka en resa tryck 2.
  3. Har du en synpunkt på Serviceresor tryck 3 (vardagar mellan klockan 10 och 12).
  4. Har du en fakturafråga tryck 4 (vardagar mellan klockan 10 och 12).

Mejl: info.serviceresor@lanstrafiken.se

Besöksadress: Eklundavägen 1, Örebro

Postadress: Serviceresor, Region Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro

Vi rekommenderar dig att registrera dig vid första beställningstillfället. Det vi behöver för att kunna registrera dig är namn och ett telefonnummer. En registrering underlättar vid kommande beställningar, men är inget krav för att få resa. Genom att registrera dig hos oss godkänner du vår hantering av dina personuppgifter. Mer information om hur vi hanterar dessa kan du läsa här. 

Betalning och kostnad för Flextrafik

Betalar gör du ombord på bussen. Det enklaste sättet att betala är med ett förladdat Resekort och priserna motsvarar de priser som gäller för resa med linjetrafiken inom Örebro stad. Det går också att betala enkelbiljetter via appen eller med ett bankkort hos bussföraren.

Flextrafiken avvecklas den 31 december 2021

Programnämnd samhällsbyggnad har beslutat att flextrafiken ska tas bort helt den 31 december 2021. Fram till dess kommer flextrafiken att gå som vanligt.