Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Här hittar du senaste nytt om hur vi arbetar utifrån rådande situation i samhället och hur det påverkar din resa med vår busstrafik.

Vi har vissa nya rutiner när du reser med stads-, region- och expressbuss. Den rådande samhällssituationen påverkar vår busstrafik på flera sätt:

 • Tillsvidare stängda framdörrar ombord på alla stads-, region- och expressbussar
 • Inga biljettköp eller validering av biljetter ombord hos föraren, men du kan köpa biljetter med reskassa och validera periodbiljetter ombord på bussarna
 • Du som är född 2004 och tidigare och som åker kollektivtrafik på vardagar mellan klockan 07:00-09:00 och 16:00-18:00 bör använda munskydd. Det är du som resenär som ansvarar för att bära munskydd under avsedda tider.  

Det förekommer också en del inställda avgångar. Den senaste informationen om indragna turerna hittar du på vår sida för trafikinformation. 

Information angående coronaviruset
 • Inför skolstart och återgång till höstens tidtabell

  Den 17 augusti byter vi till höstens tidtabell. Det innebär fler avgångar och att vissa linjer som under sommaren pausats återupptas. Höstens tidtabell är till för att matcha det i vanliga fall ökade resandet i och med att skol- och arbetspendlingen återupptas efter sommaren.

  Hösten 2020 ser annorlunda ut jämfört med tidigare år. Många skolor återgår till vanlig undervisning till hösten, istället för den distansundervisning som bedrivits under våren. Det finns risk för trängsel ombord. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi kommer att göra allt vi kan för att minska den risken:

  • Vi kommer att köra alla tillgängliga bussar och förstärka avgångar där det behövs, i så stor utsträckning som möjligt
  • Vi kommer också fortsättningsvis att köra med färre passagerare i varje buss
  • Dialog med skolor i länet om läget

  När du reser med oss är det viktigt att tänka på att vi inte kan garantera plats. Vi ber dig också att noga tänka igenom om du behöver resa just den resan eller just den avgången. De tider som är mest kritiska är måndag till fredag mellan kl. 07.00- ca 08.30 och samma dagar mellan kl. 15.00 -  16.00. Kan du så rekommenderar vi dig att undvika dessa tider och om möjligt cykla, eller ta en promenad.

 • Så minskar vi trängsel ombord

  Det viktigt att vi alla hjälps åt att minska trängsel ombord för att förhindra smittspridning inom kollektivtrafiken.

  För att motverka trängsel sätter vi in extra bussar på avgångar som vi på förhand förväntar oss kommer att ha många resenärer. Dessutom har vi bussar ståendes klara att åka iväg direkt om en bussförare meddelar trafikledningen att det är fullt i bussen.

  Alla som reser med oss har också ett ansvar att hålla avstånd och om det är möjligt att inte resa i rusningstrafik samt att undvika onödiga resor.

Om det kommer nya rekommendationer för kollektivtrafiken kommer vi att följa dessa och så snabbt vi kan informera dig här på vår webbplats. Vill du veta mer om covid-19 läs på Region Örebros webbplats.

Allmänna råd vid resa med oss

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, branschvägledningen från Svensk Kollektivtrafik och SKR samt Region Örebro läns smittskydd. Vi ber dig tänka på följande:

 • Tvätta händerna
 • Håll avstånd
 • Avstå från onödiga resor
 • Undvik rusningstrafik
 • Var ute i god tid för att ha marginal om bussen du planerat resa med redan är fullsatt
 • Du som är född 2004 och tidigare och som åker kollektivtrafik på vardagar mellan klockan 07:00-09:00 och 16:00-18:00 bör använda munskydd. Det är du som resenär som ansvarar för att bära munskydd under avsedda tider.  

Vi uppmanar speciellt resenärer som inte verkligen behöver resa i rusningstid att avstå från det för att bereda plats för de som ovillkorligen måste resa för att upprätthålla samhällskritiska funktioner.

Folkhälsomyndighetens råd hittar du på deras webbplats.

Branschvägledningen hittar du här.

Ändrad den