Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Här hittar du senaste nytt om hur vi arbetar utifrån rådande situation i samhället och hur det påverkar din resa med vår busstrafik.

Från 8 december har Folkhälsomyndigheten kommit med nya besked för kollektivtrafiken, med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19. Även om många nu är vaccinerade behöver vi tillsammans fortsätta att visa omtanke om varandra. 

Rekommendationer för dig som reser i kollektivtrafiken:

 • Håll avstånd och undvik trängsel.
 • Vuxna rekommenderas att bära munskydd om det inte går att undvika trängsel.
 • Res andra tider än i rusningstrafik, eller använd andra färdsätt, som till exempel att gå, cykla eller åka bil om du har möjlighet. 

Betalning på bussar med stängd framdörr

Framdörrarna på bussarna kommer successivt att stängas från den 10 januari. Det kommer ta några dagar innan alla bussar har stängda framdörrar. Vi gör detta för att skydda förare och resenärer från smitta. Du som reser med oss kan därför inte validera eller köpa dina biljetter framme hos föraren. Vi ber dig som resenär att vara uppmärksam på vart du ska gå ombord. 

Du kan hämta ett munskydd hos vår Kundservice 

Det finns möjlighet att hämta ut munskydd hos vår Kundservice i samband med din resa.

Läs mer om hur du hittar till Kundservice här

Information angående coronaviruset
 • Kostnadsfria resor med buss och färdtjänst till vaccination

  I samband med Region Örebro läns vaccinering mot covid-19 har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att du som resenär får möjligheten att resa kostnadsfritt till ditt vaccinationsställe från den 15 februari 2021.

  Som tidigare ska du som resenär följa de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Har du möjlighet att kunna resa med bil, cykel eller om du kan gå till ditt vaccinationsställe ombeds du att göra det istället. Du som bokar tid för vaccination via 1177 får ett sms, det gäller som din biljett för din resa med buss. 

  För att beviljas färdtjänst krävs att du har väsentliga svårigheter att förflytta dig eller att resa med allmänna kommunikationer, utifrån en varaktig funktionsnedsättning. Du beviljas inte färdtjänst enbart för att du inte kan ta dig till eller från vaccination.

  Färdtjänst

  Du som har ett giltigt färdtjänsttillstånd kan resa med färdtjänstens fordon, om du inte kan ta dig till ditt vaccinationsställe på annat sätt. Boka din resa i så god tid som möjligt genom att ringa Beställningscentralen på telefonnummer 0771-92 00 00. Resor till och från vaccination ska inte bokas via app eller webb.

  För att vi ska kunna utföra resorna på bästa sätt vill vi uppmana dig att undvika att resa kl. 06.30-09.00 samt 14.30-16:00, då det är många som behöver ta sig till och från skola och arbete under dessa tider.

  Sjukresor

  Vaccination räknas inte som ett vårdbesök och därför räknas det inte som en sjukresa.

   

Om det kommer nya rekommendationer för kollektivtrafiken kommer vi att följa dessa och så snabbt vi kan informera dig här på vår webbplats. Vill du veta mer om covid-19 läs på Region Örebros webbplats.

Folkhälsomyndighetens råd hittar du på deras webbplats.