Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt
Andra har även sökt på

Här hittar du senaste nytt om hur vi arbetar utifrån rådande situation i samhället och hur det påverkar din resa med vår busstrafik.

Vi har vissa nya rutiner när du reser med stads-, region- och expressbuss. Den rådande samhällssituationen påverkar vår busstrafik på flera sätt:

Det förekommer också en del inställda avgångar. Den senaste informationen om indragna turerna hittar du på vår sida för trafikinformation. 

Information angående coronaviruset
 • Så minskar vi trängsel ombord

  Det viktigt att vi alla hjälps åt att minska trängsel ombord för att förhindra smittspridning inom kollektivtrafiken.

  För att motverka trängsel sätter vi in extra bussar på avgångar som vi på förhand förväntar oss kommer att ha många resenärer. Dessutom har vi bussar ståendes klara att åka iväg direkt om en bussförare meddelar trafikledningen att det är fullt i bussen.

  Alla som reser med oss har också ett ansvar att hålla avstånd och om det är möjligt att inte resa i rusningstrafik samt att undvika onödiga resor.

Om det kommer nya rekommendationer för kollektivtrafiken kommer vi att följa dessa och så snabbt vi kan informera dig här på vår webbplats. Vill du veta mer om covid-19 läs på Region Örebros webbplats.

Allmänna råd vid resa med oss

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Örebro läns smittskydd. Vi ber dig tänka på följande:

 • Tvätta händerna
 • Håll avstånd
 • Avstå från onödiga resor
 • Undvik rusningstrafik

Vi uppmanar speciellt resenärer som inte verkligen behöver resa i rusningstid att avstå från det för att bereda plats för de som ovillkorligen måste resa för att upprätthålla samhällskritiska funktioner.

Råden hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Publicerad den