Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Här hittar du senaste nytt om hur vi arbetar utifrån rådande situation i samhället och hur det påverkar din resa med vår busstrafik.

Vi har vissa nya rutiner när du reser med stads-, region- och expressbuss. Den rådande samhällssituationen påverkar vår busstrafik på flera sätt:

 • Stängda framdörrar på alla bussar utom några av bussarna i norra länet som öppnar framdörrarna från den 15 mars. För att göra det tydligt vilka bussar som har öppen framdörr kommer det att finnas en grön skylt i framrutan på de bussar där föraren öppnar framdörren. Det kommer att finnas olika betalmöjligheter beroende på om ombordstigning sker vid framdörren än om den sker vid någon av bussens andra dörrar. Läs mer om förändrade betalmöjligheter ombord.
Information angående coronaviruset
 • Kostnadsfria resor med buss och färdtjänst till vaccination

  I samband med Region Örebro läns vaccinering mot covid-19 har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att du som resenär får möjligheten att resa kostnadsfritt till ditt vaccinationsställe från den 15 februari.

  Som tidigare ska du som resenär följa de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och bara resa med buss och färdtjänst om du verkligen måste. Har du möjlighet att kunna resa med bil, cykel eller om du kan gå till ditt vaccinationsställe ombeds du att göra det istället. Du som bokar tid för vaccination via 1177 får ett sms, det gäller som din biljett för din resa med buss. 

  För att beviljas färdtjänst krävs att du har väsentliga svårigheter att förflytta dig eller att resa med allmänna kommunikationer, utifrån en varaktig funktionsnedsättning. Du beviljas inte färdtjänst enbart för att du inte kan ta dig till eller från vaccination.

  Färdtjänst

  Du som har ett giltigt färdtjänsttillstånd kan resa med färdtjänstens fordon, om du inte kan ta dig till ditt vaccinationsställe på annat sätt. Boka din resa i så god tid som möjligt genom att ringa Beställningscentralen på telefonnummer 0771-92 00 00. Resor till och från vaccination ska inte bokas via app eller webb.

  För att vi ska kunna utföra resorna på bästa sätt vill vi uppmana dig att undvika att resa kl. 06.30-09.00 samt 14.30-16:00, då det är många som behöver ta sig till och från skola och arbete under dessa tider.

  Sjukresor

  Vaccination räknas inte som ett vårdbesök och därför räknas det inte som en sjukresa.

   

Om det kommer nya rekommendationer för kollektivtrafiken kommer vi att följa dessa och så snabbt vi kan informera dig här på vår webbplats. Vill du veta mer om covid-19 läs på Region Örebros webbplats.

Allmänna råd vid resa med oss

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, branschvägledningen från Svensk Kollektivtrafik och SKR samt Region Örebro läns smittskydd. Vi ber dig tänka på följande:

 • Tvätta händerna
 • Håll avstånd
 • Undvik rusningstrafik
 • Var ute i god tid för att ha marginal om bussen du planerat resa med redan är fullsatt 

Folkhälsomyndighetens råd hittar du på deras webbplats

Ändrad den