Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Årets OpenArt kommer att bjuda på samtidskonst från hela världen både utomhus, inomhus och detta år även under din resa med oss.

OpenArt är Skandinaviens största konstutställning där samtidskonst från hela världen kan upplevas både utomhus och inomhus. Utställningen pågår i Örebro den 18 juni – 4 september 2022. Det är ett återkommande event som lockar både Örebroare, länsbor och turister utanför länet till staden.

Vi är en flera samarbetspartners till årets utställning. Mer information hittar du på OpenArts webbplats.

Konstverk tar plats i kollektivtrafiken

Under årets utställning kommer du att kunna hitta flera av årets konstverk på platser i kollektivtrafiken.

Ett av årets konstverk "I blom", skapat av konstnären Amara Por Dios, kommer att synas på utsidan av en stadsbuss i Örebro. Här hittar du mer information om konstverket.

OpenArt_buss.jpg

Bilden visar konstverket "I Blom" på en av våra bussar.

Busshållplatsen vid Slottet på Järntorget i Örebro har omvandlats till ett konstverk skapat av konstnären Lisa Larsdotter Peterson. Konstverket heter "www.waive - weed - wolf". Mer information om konstverket hittar du via denna länk.

OpenArt_hållplats1.jpg

OpenArt_hållplats2.jpg

Bilderna visar konstverket för OpenArt på hållplatsen vid Slottet.

Inuti länets stads- och regionbussar kommer du som resenär också att mötas av färgglada konstverk målade av barn- och unga runtom i Örebro län. Det är bilder som målats i några av länets förskolor- och skolor under våren

Den 21 och 22 juli är alla barn dessutom välkomna att måla tillsammans med konstnären Amara Por Dios. Det blir två workshoptillfällen i OpenArts lokaler på Järntorget i Örebro. Mer information om kommande workshops hittar du på OpenArts webbplats.

Möjlighet att resa med Närtrafik till Kvarntorpshögen i Kumla

Under perioden 18 juni – 4 september är det möjligt att resa med Närtrafik från Kumla resecentrum till Kvarntorpshögen. Vid Kvarntorpshögen, även kallad ”Konst på hög” finns denna sommar ett konstverk som hör till årets OpenArt utställning. Läs mer om hur du bokar en Närtrafikresa här på vår webbplats.

Kostnadsfria gruppresor till OpenArt med fritidsgårdar

Vi vill bidra till att fler barn och unga får möjlighet att uppleva konst och kultur. Vi erbjuder därför alla fritidsgårdar i Örebro län möjligheten att boka kostnadsfria gruppresor till OpenArt. Erbjudandet gäller gruppresor bokade under perioden 18 juni – 14 augusti. Information har skickats ut till länets fritidsgårdar via mejl.