Bussenkelt

Det är enkelt att resa med oss. Trots det kan det ibland kännas lite komplicerat vid den första resan. Därför har vi nu sammanställt lite tips som ska göra din resa med oss enklare. 

 

Hitta din avgångstid med bussen

 

I videoklippet får du tips om flera sätt som du kan hitta dina avgångstider på:

Välj den som passar dig bäst. Vill du veta mer om de olika alternativen? Vi har samlat information om de olika alternativen här på vår webbplats. Klicka på det alternativet som du vill läsa mer om så hittar du direkt till den informationen. 

 

Välj rätt biljett för just dig

I videoklippet får du tips om vilken typ av biljett som passar just dig. Vi har också tagit fram en biljettguide som du hittar via den här länken: Biljettguide för Länstrafikens biljetter. Genom att besvara några enkla frågor får du tips om vilken biljett som passar dig bäst.

 

Reser du regelbundet och ofta rekommenderar vi dig att köpa en periodbiljett. Du väljer periodbiljett utifrån var och när du reser. 

 

Om du reser mer sällan har vi enkelbiljetter. Enkelbiljetten är alltid billigast om du förköper den jämfört med om du köper den ombord. 

 

Här nedan hittar du en lista på våra olika biljettyperna. Klicka på den biljettyp som du upplever passar dig bäst för att läsa mer om den biljetten: 

Alla våra biljetter finns som vuxen eller skolungdom. I vissa fall finns det också möjlighet att köpa en biljett som familj. Här hittar du mer information om reglerna kring de olika prisgrupperna.

 

Är du intresserad av att veta vad de olika biljetterna kostar så har vi sammanställt en prisguide över de fasta priserna. I den kan du jämföra olika alternativ för att se vilken som passar dig bäst. Vår prisguide hittar du via den här länken.

 

Tips inför din resa med Länstrafiken

I videoklippet får du flera tips som gör din resa med oss enklare. Här följer några fler tips och du hittar mer information om att resa med oss på sidan för Reseinfo här på webbplatsen. 

 

  • Du får ta med barnvagn och rullator i mån av plats. Av säkerhetsskäl är det bussföraren som avgör hur många som kan tas med.
  • På flera av våra regionbussarna får du ta med dig din cykel ombord – men bara i mån av plats. 
  • Om det finns säkerhetsbälte på din plats ska du använda det. Det är för din egen och andras säkerhet.
  • En buss som börjat rulla eller som lämnat sitt hållplatsläge får av säkerhetsskäl inte stanna för att släppa på eller av resenärer.
  • Om två bussar stannar samtidigt vid en hållplats kommer inte den bakre bussen att köra fram och stanna igen. Du stiger alltså på där bussen stannar först.
  • Husdjur är tillåtna ombord. Men de måste vara kopplade eller sitta i bur.
  • Ha din biljett redo när du kliver ombord. Då går det mycket snabbare både för dig och för alla andra.
  • Tänk på att vara ute i god tid. Vissa avgångstider är ungefärliga och visas i kursiv stil. Det betyder att bussen kan komma cirka 5 minuter innan och 5 minuter efter utsatt tid.
  • Du får inte ta med dig mat eller dryck ombord som kan störa andra. Det kan till exempel vara sådant som luktar mycket eller kladdar ner bussen.

 

Frågor och funderingar kring våra bussar

Har du frågor eller funderingar kring våra bussar, vår trafik eller annat som rör vår verksamhet så rekommenderar vi dig att i första hand söka fram informationen här på vår webbplats. Känner du att du saknar information kan du kontakta vår Kundservice för hjälp. Kontaktuppgifter till vår Kundservice hittar du via den här länken.