Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Nu förbättras möjligheterna för resenärer som vill pendla mellan Örebro och Karlstad. Det är resultatet av samhällsbyggnadsnämndens beslut om att inleda ett samarbete med Vy Travel.

Ett samarbete med Vy Travel innebär det att du som köper Länstrafikens nya biljett kan resa med Vy:s expressbussar mellan Örebro och Karlstad. Det innebär att restiden minskar med 35 minuter jämfört med de bussar som finns i dag. Dessutom får du resa i bussar med en mycket god komfort.

I nuläget finns inget biljettsamarbete som gäller mellan Örebro och Karlstad, och samhällsbyggnadsnämnden beslutade därför i dag att inrätta ett samarbete. Priset för att resa i 30 dagar föreslås bli 2 795 kronor för vuxna och 1 395 kronor för ungdomar och kommer att börja säljas den 16 november 2020.

Gäller på buss och tåg i Örebro län och Värmlands län

Fördelen med samarbetet är att resenären kommer kunna resa med Vys bussar som kör mellan Örebro och Karlstad, dessutom får du som resenär en möjlighet att resa inom både Örebro län och Värmlands län med buss och tåg.

 

Insidan i en Vy buss, hög komfort, lugnt och stilla.