Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt
Andra har även sökt på

Har du frågor, funderingar, synpunkter eller behöver hjälp - Kontakta oss!

Kundservice 0771 - 55 30 00
Beställningscentralen 0771 - 92 00 00
Anpassad skolskjuts 019 - 17 50 17
Skriv till oss lt.orebro@lanstrafiken.se

Alla kontaktuppgifter Kundservice >

Vi har sedan Coronakrisen började arbetat aktivt för att minimera risken för smittspridning inom kollektivtrafiken. Vi har följt de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten givit och i vissa fall infört åtgärder som gått lite längre än så.

Allmän kollektivtrafik är en samhällskritisk verksamhet. Människor måste kunna ta sig till och från jobbet och då behövs en fungerande kollektivtrafik.

Det viktigt att vi håller avstånd till varandra. Det gäller i alla sammanhang, i butiker, på arbetsplatser, på restauranger, i motionsspåret och så vidare. Det gäller också när man åker i kollektivtrafiken.

I början av vecka 16 infördes sommartidtabell på kollektivtrafiken för stadsbussarna i Örebro. Det har medfört att det blivit färre avgångar att välja på för dig som resenärer. För att minimera risken för trängsel på bussarna, och för att minimera risken för smittspridning, har  vi satt in extra bussar på avgångar som vi vet har många resenärer. Det finns också kapacitet och beredskap för att sätta in tillfälliga bussar när signaler kommer om att det är många resande på någon tur.

Vi gör detta för att du som resenär ska känna dig trygg på våra bussar. Men du som resenär har också ett ansvar för att hjälpa till för att minimera trängsel.

Här är tre frågor du som resenär bör ställa dig innan du väljer att åka kollektivt:

  • Är resan nödvändig eller kan jag avstå från att göra den?
  • Kan jag åka en annan tid och därmed undvika rusningstrafiken?
  • Kan jag ta mig till min destination på annat sätt, till exempel genom att gå eller cykla?

Fler nyheter