Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Aktuellt trafikläge

Ombyggnationer i centrala Örebro

Detta påverkar busstrafik i centrala Örebro.

Flera av våra stads-och regionlinjer har nya körvägar genom centrala Örebro. Detta på grund av pågående vatten och avloppsarbete samt anpassning och ombyggnad för snabbussar.

Översiktskarta omledning Våghustorget.png

Karta över hur bussarna kör under avstängningen.

Stadsbussar i Örebro får andra körvägar och hållplatser

[Uppdaterad 2023-09-20] Linjerna 1, 5 och 22 kommer från och med den 25 september inte längre trafikera Kulturkvarteret. Linje 5 och 22 kommer inte heller att trafikera hållplats Slottet.  Förändringarna gäller från och med måndagen den 25 september och gäller tillsvidare.

Linjerna 2, 3, 6, och 10 har nu en annan väg. De kör via Änggatan och en tillfällig hållplats som heter ”Kungsplan”. Bussarna kör sen vidare på Änggatan till Östra Bangatan för vidare färd till Resecentrum Örebro. Linje 6 angör också hållplats Kulturkvarteret.

Linje 4, 7, 8, 9 och 78 påverkas i mindre utsträckning av arbetet i korsningen Rudbecksgatan/Fabriksgatan. Bussarna kör på Nygatan istället för Fabriksgatan in till Kulturkvarteret.

pdf Linjekarta över Örebro stad från 23 juli - tillsvidare

Regionbussar får andra körvägar och hållplatser i Örebro

De regionlinjer som påverkas är linje 800, 807, 819, 820, 824 och 825. Dessa linjer får en tillfällig hållplats på Trädgårdsgatan. Den tidigare hållplatsen med namnet Trädgårdsgatan är däremot fortsatt avstängd. Bussarna kör sedan vidare över Hamnbron och gör en vänstersväng in på Olaigatan innan de angör Resecentrum och sen vidare till slutdestinationen USÖ S:a Grev Rosengatan. Linje 824 och 825 avgår från läge A på Örebro Resecentrum.

pdf Hållplatskarta över Örebro Resecentrum från 23 juli - tillsvidare

Arbetet i korsningen Rudbecksgatan/Fabriksgatan påverkar regionlinjerna 200, 300, 314, 324, 400, 401, 490, 520, 521 och 590. Linjerna får en ändrad körväg till Kulturkvarteret. Istället för att stanna vid hållplatsen för regionbuss på Fabriksgatan, kan du använda den hållplats för stadsbussar som ligger vid entrén till Kulturkvarteret. 

pdf Hållplatskarta över Kulturkvarteret från 23 juli - tillsvidare

Nya moderna hållplatser och anpassning för nya snabbussar

Vi förstår att det kan upplevas som krångligt att resa under byggtiden. Inte minst för att det blir långt mellan hållplatsen på Österplan och de tillfälliga hållplatserna för både stadstrafik och regiontrafik. Vi hyser stor tilltro till att det kommer att bli bra i slutändan när allt är klart och den nya sträckningen för snabbussarna erbjuder ett smart och snabbt resande i Örebro.

När allt står färdigt i december har Våghustorget fått en ordentlig fysisk upplyftning med nya moderna hållplatser och digitala informationsskyltar med resinformation. Då är också hela Rudbecksgatan anpassad för de nya snabbussarna.

Håll dig uppdaterad via Aktuellt trafikläge eller resesök

Det kan bli ändringar hållplatser och körväg under avstängningen. Håll dig uppdaterad via sidan Aktuellt trafikläge här på webben eller i vår app. Du kan också få aktuell trafikinformation genom att söka dina resor i reseplaneraren på webben eller i vår app.

Kontaktuppgifter till Kundservice

Telefon: 0771 - 55 30 00

Mejllt.orebro@lanstrafiken.se

Öppettider telefon, mejl och sociala medier: 

Måndag - Fredag 06.00 - 18.00

Lördag - Söndag 10.00 - 16.00

Öppettider Kundcenter: 

Måndag - Fredag 07.00 - 17.00

Helgdagar - ändrade öppettider

Sociala Medier: Sök efter Länstrafiken Örebro på Facebook, Twitter eller Instagram.

Fler nyheter