Snart får Örebro län fler nya bussar

Den 19 augusti så hände det något i kollektivtrafiken. Från Odensbackens depå rullade det ut flera blå/vita bussar som nu trafikerar länet. Den 30 september är det dags för resten av de nya bussarna att göra entré i Örebros stads- och regiontrafik.

De nya bussarna är utrustade med flera nyheter som USB-laddare, luftkonditionering, övervakningskameror. Regionbussarna och stadsbussarna har en del olika egenskaper som skiljer dem åt.

 

De nya stadsbussarna finns i två olika varianter, en kortbuss och en längre ledbuss. I bussarna finns det mer utrymme för stående resenärer med nya multiledstänger. Längst bak i bussen finns också en extra utgång för att underlätta avstigning. Under vintertid passar det bra med elektrisk golvvärme vid den första dörren samt varmluftsfläkt.

 

Nyheten på regionbussen är den integrerade barnstolen Sit-Safe. Sätet är utmärkande med sitt röda tyg och speciella mönster och fälls enkelt till en barnstol med hjälp av en spak.

 

För att fira detta kommer vi från Länstrafiken att befinna oss utanför Resecentrum i Örebro den 30 september för att informera och svara på frågor om de nya bussarna.