Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla serviceresor, förutom skolskjuts på grund av pandemin.

I takt med att smittspridningen av Covid-19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor, men fortfarande med avstånd mellan kunderna. 

Under den här tiden har vi som många andra verksamheter följt Folkhälsomyndighetens råd och vidtagit olika åtgärder för att minska smittspridningen. Nu har vi kommit till ett läge där smittläget och vaccinläget tillåter samplanering av resorna igen.

Vi rekommenderar i samråd med smittskyddsläkaren att kunder och förare fortsätter att använda munskydd. Det är också är viktigt inte resa med Serviceresor om du har symtom som kan förknippas med Covid-19 och att följa de råd som Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren ger.

Fler nyheter