Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt
Andra har även sökt på

Läsåret 19/20 närmar sig sitt slut och vi vill påminna elever som reser med Grundskole- och gymnasiekort att behålla det gamla kortet under sommaren och resa på detta de första dagarna under nästa termin.

Om du ska börja på gymnasiet till hösten så behöver du ansöka om ett färdbevis till antagningsnämnden för gymnasieskolorna. Du som har gått på gymnasiet under läsåret som har varit ska du behålla ditt Gymnasiekort över sommaren tills du får ett nytt.

Elever i grundskolan som har ett Grundskolekort behåller Skolkortet över sommaren. Eleverna åker på det gamla Skolkortet de första dagarna på terminen tills de fått ett nytt av skolan.

Nytt inför läsåret 20/21 är att Örebro kommun har infört en ny regel som gäller för vem som får Gymnasiekort i Örebro kommun. Elever som har ett avstånd på minst 6 kilometer eller längre till skolan har rätt att få ett Gymnasiekort att resa på till och från skolan. Detta innebär att färre elever än tidigare kommer att få ett Gymnasiekort i Örebro kommun.

Fredag den 12 juni är sista dagen inför sommarlovet som Grundskole- och Gymnasiekortet är giltigt att resa med.

Skolkortens nya utseenden

Både Gymnasiekortet och Grundskolekortet har fått ett nytt utseende. Det som skiljer de båda korten åt är färgen i mönstret på framsidan av korten. Gymnasiekorten är märkta med en grön färg och Grundskolekorten är märkta med en röd färg.

Gymnasiekort

På bilden syns ett av Länstrafikens nya Gymnasiekort. Gymnasiekorten är märkta med en grön markering och Länstrafikens nya logotyp. 

Grundskolekort

På bilden syns ett av Länstrafikens nya Grundskolekort. Grundskolekorten är märkta med en röd markering och Länstrafikens nya logotyp.

Fler nyheter