Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Region Örebro län har skrivit avtal med Region Värmland och har därmed säkrat fortsatta resor mellan orterna Karlstad, Karlskoga, Örebro och Uppsala med stopp och anknytning i Enköping för vidare resor till Stockholm.

Den 1 september 2021 ersatte Servicelinjen Karlstad-Uppsala Jumbolansen som tidigare kört sträckan och till en början kommer Servicelinjen följa samma tidtabell som Jumbolansen kört.

För att säkerställa att trygga och säkra resor som tidigare skett med Jumbolansen ska kunna fortsätta har Region Örebro län slutit ett avtal med Region Värmland, som nu utför resorna i egen regi. Värmlandstrafik kommer att utföra resorna i ett stort specialfordon med sjukvårdsutbildad personal. Fordonet kommer att ha plats för sittande patienter, patienter som behöver sitta kvar i rullstol och även bårtransporter.

Då det är sjukvårdsutbildad personal med på resorna kan patientens medicinska behov tillgodoses i en annan utsträckning än vid en vanlig sjukresa till exempel. I den tidigare Jumbolansen har personalen haft medicinsk kompetens motsvarande undersköterska. Den nya servicelinjen kommer att ha personal med sjuksköterskekompetens.

Till en början kommer resan vara kostnadsfri för patienter som är remitterad till vård utanför länet (ej valfrihetsremiss). Det kommer på sikt att införas en avgift på 125 kronor per resa med Servicelinjen för patienter, vilket kommer ingå i högkostnadsskyddet för sjukresor. Den som är i behov av hjälp utöver vad personal ombord kan erbjuda kan ta med en ledsagare utan kostnad.

Bokning sker via Länstrafikens Beställningscentral på telefonnummer 0771-92 00 00.

Läs mer om Servicelinjen här 

 

Fler nyheter