Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt
Andra har även sökt på

Från den 1 juli 2020 så kommer våra fordon som kör serviceresor att få ett lyft i fordonsparken. Under sommaren och hösten kommer vi införa fordon med ett helt nytt utseende. Totalt kommer Länstrafiken att ha 268 nya fräscha fordon

Vi erbjuder 3 typer av fordon vid serviceresor, alla med olika funktioner som kravställts av Region Örebro län för att uppfylla lastkapacitet och god komfort för resenärerna. Alla fordon är bland annat utrustade med alkolås, betalkortsterminaler och GPS-navigationsutrustning. Säkerhetsdetaljer som första hjälpen och brandsläckare är tydligt uppmärkta. Alla fordon med det nya utseendet kör enbart serviceresor åt Länstrafiken och används inte för resor i den allmänna kollektivtrafiken.

I och med nytecknade avtal byts våra fordon som kör serviceresor ut mot nyproducerade fordon. De gamla fordonen beräknas att vara utbytta till 10 januari 2021, så fordonen kommer att rulla en tid tillsammans i länet.

Alla våra förare är certifierade att hantera fordonen och är bland annat utbildade i att köra mjukt samt i gott bemötande. Våra serviceresor jobbar även aktivt med ökad jämställdhet bland förarna, omställning till fossilfritt drivmedel samt att få en ökad kvalité i resandet hos våra resenärer. 

Fler nyheter