Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

I början av nästa år höjer vi tilläggsavgiften för de resenärer som saknar en giltig biljett på våra bussar. Den som är över 20 år kommer efter justeringen att få betala 1 400 kronor jämfört med dagens 1 000 kronor.

Det beslutade samhällsbyggnadsnämnden vid sitt sammanträde den 10 oktober.

Vi har inte ändrat tilläggsavgiften sedan år 2018 och vi har en av de lägsta tilläggsavgifterna i landet. I och med justeringen hamnar tilläggsavgiften i nivå med andra aktörer i landet.

Vi hoppas att höjningen kommer att avskräcka de som funderar på att inte betala för sin biljett när de reser med oss. Det är upp till dig som resenär att ha ett giltigt färdbevis när du reser med oss. Du kan läsa mer om våra resevillkor här på vår webbplats.

Vi höjer med 400 kronor och sänker med 100 kronor

För den som är 20 år eller äldre blir det 400 kronor dyrare att åka fast i en kontroll. Det blir däremot en sänkning på 100 kronor för en ungdom. Att resa med ett ogiltigt skolkort kommer att kosta 250 kronor jämfört med tidigare 1 000 kronor.

De nya avgiftsnivåerna blir mer kännbara för vuxna resenärer samtidigt som de tar större hänsyn till förseelse och ålder än tidigare.

Regelbundna kontroller och storkontroller

I genomsnitt genomför vi cirka 10 000 kontroller per månad. Av dessa resulterar cirka 200 i en tilläggsavgift.

Vid tolv tillfällen per år genomför vi så kallade storkontroller. En storkontroll innebär att det står kontrollanter vid specifika hållplatser för att kontrollera alla bussar och passagerare som trafikerar den aktuella hållplatsen. Vid dessa storkontroller kontrollerar vi cirka 1 100 resenärer och det skrivs cirka 50 tilläggsavgifter.

Kontaktuppgifter till Kundservice

Telefon: 0771 - 55 30 00

Mejllt.orebro@lanstrafiken.se

Öppettider telefon, mejl och sociala medier: 

Måndag - Fredag 06.00 - 18.00

Lördag - Söndag 10.00 - 16.00

Öppettider Kundcenter: 

Måndag - Fredag 07.00 - 17.00

Helgdagar - ändrade öppettider

Sociala Medier: Sök efter Länstrafiken Örebro på Facebook, Twitter eller Instagram.

Fler nyheter