Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Vi vill uppmana dig som har färdtjänsttillstånd och planerar att använda dig av färdtjänst för att ta dig till och från vaccinationen att boka din resa så snart du fått din vaccinationstid.

Nu har vaccineringarna dragit igång och när vi väl får fler vaccindoser kommer det bli många som ska ta sig till och från sina vaccinationer. För att alla som behöver ska kunna resa på ett smidigt sätt är det därför viktigt att du bokar din resa så snart du fått din tid för vaccination, även om det är flera dagar framåt i tiden. 

Viktigt att tänka på är att för att beviljas färdtjänst krävs att du har väsentliga svårigheter att förflytta dig eller att resa med allmänna kommunikationer, utifrån en varaktig funktionsnedsättning. Du beviljas inte färdtjänst enbart för att du inte kan ta dig till eller från vaccination. 

Vaccination räknas inte som ett vårdbesök och därför kan du inte använda sjukresa för att ta dig till och från vaccinationen. Sjukreseenheten ersätter därför inte resor till eller från vaccination.

 

Fler nyheter