Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

I mitten av december sker flera större förändringar som påverkar buss- och tågtrafiken i länet. Bland annat ersätts en del av våra bussturer med befintlig tågtrafik. Trafikförändringen görs till följd av beslutat besparingskrav.

Förändringen påverkar resor tur och retur mellan orterna Kopparberg, Storå, Lindesberg, Örebro, resor mellan Kumla och Örebro, samt resor mellan Laxå och Örebro. På dessa sträckor erbjuder Länstrafiken idag resor med både buss och tåg.

Läs mer om vilka busslinjer som påverkas här

Köp av biljett för tågresa

Du som kommer att resa med tåg istället för med buss, behöver köpa en enkelbiljett via tågbolagens webbsida alternativt app. Detta om du inte redan har en periodbiljett som du kan resa med ombord på tåg.

För resor med Tåg i Bergslagen och Västtrafik kan du köpa din enkelbiljett med reskassa i de gula biljettautomaterna på tågperrongen. För resor med SJ regional köper du din enkelbiljett i deras försäljningskanaler.

Läs mer om biljetter och giltighet på tåg här

Förändringar i Lindesbergs stadstrafik
Från och med den 12 december utökas stadstrafiken i Lindesberg. Tillgängligheten till tågen ökar från Lindesbergs tätort.

Förändringar i Kumla
Från och med den 12 december har busslinje nummer 701 som kör mellan Kumla – Örebro färre avgångar och en annorlunda linjesträckning. Du som resenär rekommenderas att ta tåget mellan Örebro – Kumla istället.

Läs mer om bakgrunden till förändringen här

 

 

 

Fler nyheter