Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Elektriska rullstolar är godkända på våra bussar så länge de håller sig inom gällande mått- och viktangivelser. Det ska inte finnas några frågetecken om vad som gäller och därför förtydligar nu samhällsbyggnadsnämnden reglerna ombord på bussarna.

De nya, tydligare reglerna säger att rullstolar, rollatorer och andra likvärdiga tekniska hjälpmedel som är kortare än 1,2 meter, smalare än 0,7 meter och som inklusive resenären väger mindre än 300 kilo är välkomna ombord i mån av plats.

Dessutom förtydligar nämnden också förarnas ansvar i samband med att rullstolsburna reser med bussarna.

Förarna ska bland annat hjälpa resenärer med funktionsnedsättning genom att fälla ut bussens ramp för att underlätta om resenären har ett behov av det.

Vi hoppas att de nya skrivningarna ska bidra till trygghet hos både resenärer och förare genom att tydligt visa vad som gäller.