Till innehåll på sidan
Långa svarstider hos Beställningscentralen

På grund av ökat tryck och sjukdom hos personal är det just nu långa väntetider för att nå vår beställningscentral per telefon. Vi rekommenderar dig som kan att använda vår app Serviceresan för att boka färdtjänst eller avboka resor. Läs mer om appen Serviceresan.

Fältet kan inte vara tomt

Priser justeras 9 januari 2024

Den 9/1 2024 justeras biljettpriserna efter beslut av Kollektivtrafiknämnden.

Prisjusteringen gäller både enkel- och periodbiljetter. Priserna justeras en gång per år. Denna prisjustering görs bland annat mot bakgrund av det ökade kostnadsläget med hög inflation och dyrare produktionskostnader, till exempel på drivmedel. 

Förändring av priser

När de nya priserna träder i kraft den 9 januari nästa år kommer priserna på enkelbiljetter att vara höjda med mellan 2 och 6 kronor. Som exempel kan nämnas att en vuxen som förköpt sin enkelbiljett inom stadstrafiken kommer att betala 30 kronor, en senior kommer att betala 24 kronor och en ungdom kommer att betala 16 kronor.

Priset på en 30-dagarsbiljett höjs med mellan 50-150 kronor för både vuxna och ungdomar beroende på vilken zon man åker inom.

Priser för 2024

Du hittar priset för de biljetter som har ett fast pris i en samlad pristabell och också de nya priserna på varje biljetts egen sida.

Samlad pristabell för priserna för 2024.

De nya priserna är ännu inte sökbara i reseplaneraren. Vill du veta priset för en enkelbiljett med regionbuss kan du kontakta Kundservice.

Kontaktuppgifter till Kundservice

Telefon: 0771 - 55 30 00

Mejllt.orebro@lanstrafiken.se

Öppettider telefon, mejl och sociala medier: 

Måndag - Fredag 06.00 - 18.00

Lördag - Söndag 10.00 - 16.00

Öppettider Kundcenter: 

Måndag - Fredag 07.00 - 17.00

Helgdagar - ändrade öppettider

Sociala Medier: Sök efter Länstrafiken Örebro på Facebook eller Instagram.

Förköp är fortfarande det billigaste alternativet

Oavsett prisjusteringen är det fortfarande billigare att förköpa din enkelbiljett, än att köpa den ombord på bussen. Enkelbiljetter förköper du:

Fler nyheter