Snart är det dags för årets upplaga av Bussförar-SM

Måndagen den 9 september går Bussförar-SM 2019 av stapeln på Gillingebanan utanför Stockholm. Syftet med Bussförar-SM är att belysa bussföraryrket och den viktiga roll bussförarna har i samhället.

Varje år åker resenärerna en miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesrollerna inom branschen är bussföraren som har en mycket viktig roll för att resan ska bli så bekväm och säker som möjligt.

 

Det är också bussföraren som är företagets ansikte utåt och är av högsta vikt att bussföraren är serviceinriktad har ett bra kundbemötande och är representativ för företaget. Bussföraren ska kunna hantera sitt fordon säkert, kunna köra mjukt, ekonomiskt, ska vara riskmedveten samt kunna manövrera bussen i trånga trafikmiljöer och vara kvalitets och miljömedveten.

 

De som deltar i Bussförar-SM får bland annat köra moment som sparsam körning, katastrofövning, halkkörning och manöverprov. Vinnaren av Bussförar-SM kan titulera sig som Sveriges Bästa Bussförare 2019 och får dessutom en resecheck.