Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Tillsvidare är det inte möjligt att boka Gruppresa med buss och tåg för skolverksamheter. Redan bokade Gruppresor kommer att avbokas.

Vi har sedan maj stängt möjligheten för skolverksamheter att boka Gruppresor med buss och tåg. Detta har vi gjort för att minska antalet större grupper som reser med oss och på så vis bidra till en minskad risk för smittspridning i samhället.

Vi ber dig som reser med oss att noga tänka igenom om resan är nödvändig och vi ber dig att i första hand, om möjligt, resa i tider då färre reser. Detta för att öppna upp för att de som är i behov av att resa under tider med högt tryck kan resa så riskfritt som möjligt. 

I övrigt ber vi dig som resenär att följa våra allmänna råd för resa med oss.

Allmänna råd vid resa med oss

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, branschvägledningen från Svensk Kollektivtrafik och SKR samt Region Örebro läns smittskydd. Vi ber dig tänka på följande:

  • Tvätta händerna
  • Håll avstånd
  • Avstå från onödiga resor
  • Undvik rusningstrafik
  • Var ute i god tid för att ha marginal om bussen du planerat resa med redan är fullsatt
  • Du som är född 2004 och tidigare och som åker kollektivtrafik på vardagar mellan klockan 07:00-09:00 och 16:00-18:00 bör använda munskydd. Det är du som resenär som ansvarar för att bära munskydd under avsedda tider.  

Vi uppmanar speciellt resenärer som inte verkligen behöver resa i rusningstid att avstå från det för att bereda plats för de som ovillkorligen måste resa för att upprätthålla samhällskritiska funktioner.

Folkhälsomyndighetens råd hittar du på deras webbplats.

Branschvägledningen hittar du här.

Ändrad den

Fler nyheter