Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

På grund av fordon- och förarbrist har Länstrafiken Serviceresor senaste tiden haft stora utmaningar med att planera och utföra alla önskade resor, framför allt morgon och eftermiddag. Vi uppmanar dig som kan att välja andra restider.

Under den senaste tiden har det varit förseningar i trafiken för Länstrafiken Serviceresor. Några av de trafikföretag som har avtal att köra Serviceresor har problem med att hitta ersättare till förare vid sjukfrånvaro och att fordon är på reparation. Det gör att det antal fordon som finns tillgängliga i trafiken inte räcker till.

Vinterväglag, förarbrist och även fordonsbrist samtidigt som det är många som vill åka med oss gör att det högt tryck på de fordon som finns att tillgå. Vi jobbar med en rad åtgärder för att förbättra trafikläget.

Det är främst på morgon och eftermiddag som problem uppstår, då många behöver ta sig till och från skola eller jobb. Samtidigt blir det långa väntetider för att komma fram till Länstrafikens Beställningscentral, när många ringer för att fråga om deras fordon är på väg.

Vi ber om förståelse för att det kan vara långa väntetider för att komma fram till Beställningscentralen. Samtidigt hoppas vi att så många som möjligt utnyttjar vår app Serviceresan för att avboka en resa eller för att boka färdtjänst. Appen hittar du i din appbutik och är kostnadsfri att ladda ner.

Du som kan ombeds planera in din resa när det inte är lika stort tryck på resorna. Klockan 7.00-9.00 och 13.30-16.00 är det som mest ansträngt och genom att resa utanför dessa tider underlättar det för alla som behöver resa med Länstrafiken Serviceresor.