Nattstopp på linje 5 i Örebro

Den 31 augusti börjar vi med nattstopp kvällar och helger för linje 5.

För att öka tryggheten för våra resenärer inför vi nu nattstopp på linje 5 från den 31 augusti. Många upplever en viss otrygghet när de reser sena kvällar och nätter. Med nattstopp vill vi öka tryggheten för våra resenärer. Vi vill att du ska kunna känna dig trygga när du reser med oss och det här är en del i det arbetet.   

 

Vad innebär nattstopp?

Nattstopp innebär att du som resenär erbjuds möjlighet att kliva av mellan två hållplatser om önskad plats är trafiksäker att stanna på. Det gäller kvällar och helger. Ett nattstopp kan utföras om platsen är trafiksäker och om trafiksituationen tillåter.

 

Du kan anmäla nattstopp direkt vid påstigning eller som senast vid hållplatsen innan önskat nattstopp. Bussföraren avgör sedan om nattstopp är möjligt när bussen är framme vid platsen. Bussföraren är den som avgör om en plats är trafiksäker. Vi garanterar aldrig att det går att genomföra ett önskat nattstopp då det beror på trafiksituationen vid just det tillfället. 

 

Snabba fakta om nattstopp

  • Start den 31 augusti 2018 och är på prov i 18 månader.
  • Endast linje 5 i Örebro stad.
  • Gäller mellan kl. 21.00 – 04.00 helgdag som vardag.
  • Gäller inte för stopp mellan hållplatserna Järnvägsgatan – Olof Palmes Torg.
  • Anmäl nattstopp direkt vid påstigning. Om situation uppstår under färd kan du anmäla nattstopp som senast vid hållplatsen innan önskat nattstopp.
  • Avstigning fram, undantaget om du reser med barnvagn eller rullstol. Kliv då av vid mittdörr.
  • Bussföraren avgör vid varje enskilt tillfälle om nattstopp är möjligt.

 

Vill du veta mer om nattstopp så har vi sammanställt information om det via den här länken.