Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Behöver du resa med riksfärdtjänst under jul- och nyårshelgen måste vi ha din ansökan senast den 10 november 2020.

Du kan ansöka skriftligt eller digitalt via www.1177.se på Mina Sidor. Du hittar oss under Övriga tjänster – Färdtjänstadministration när du har loggat in.

För att så många som möjligt ska kunna resa med oss kan det bli samåkning på din resa. Du kan även behöva vara flexibel i resedatum och tid för när du ska åka.

Vi uppmanar alla som kan avstå att åka riksfärdtjänst under jul och nyår att göra det i år, res endast om du verkligen måste.

Av omsorg för dig och andra resenärer som har behov av att resa med Serviceresor, ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens råd för att vi tillsammans ska minska risken för smittspridning.

Allmänna råd vid resa med oss

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, branschvägledningen från Svensk Kollektivtrafik och SKR samt Region Örebro läns smittskydd. Vi ber dig tänka på följande:

  • Tvätta händerna
  • Håll avstånd
  • Avstå från onödiga resor
  • Undvik rusningstrafik
  • Var ute i god tid för att ha marginal om bussen du planerat resa med redan är fullsatt

Vi uppmanar speciellt resenärer som inte verkligen behöver resa i rusningstid att avstå från det för att bereda plats för de som ovillkorligen måste resa för att upprätthålla samhällskritiska funktioner.

Folkhälsomyndighetens råd hittar du på deras webbplats.

Branschvägledningen hittar du här.

Ändrad den

Fler nyheter