Periodbiljett - för dig som reser ofta

Vi erbjuder flera olika typer av biljetter. Vilken som passar dig beror på hur ofta och var du planerar att resa. Vi rekommenderar dig som reser ofta och regelbundet att köpa en periodbiljett. 

 

Alla våra ordinarie periodbiljetter gäller:

 

 • 31 sammanhängande dagar från första resetillfället. Undantaget Turistbiljetten.
 • För obegränsat resande inom biljettens specifika geografiska område och inom biljettens specifika giltighetstid under trafikdygnet.
 • För laddning på ett Resekort.
 • Aktiveras vid första resetillfället.

En ny period kan laddas på Resekortet innan pågående period har löpt ut. Biljetten är opersonlig och den kan användas av en resenär åt gången.

 

Är du osäker på vilken biljett som passar dig? Använd vår biljettväljare som guide!

 

Är du nyfiken på vad biljetterna kostar per period så hittar du en jämförelse över prisuppgifter i vår prisguide för de biljetter som har ett fast pris. Önskar du veta priset för en Pendlarbiljett kan du använda vår reseplanerare här på webbplatsen. Sök fram önskad sträcka i reseplaneraren så hittar du priset för just den sträckan. Du kan också ta kontakt med vår Kundservice eller fråga bussföraren ombord på en buss.

 

Du kan köpa de flesta av våra ordinarie periodbiljetter på följande sätt:

 

Länsbiljett - för pendling i hela länet

Pris: Finns för vuxen 1420 kr och skolungdom 705 kr per period. 

 

Geografisk giltighet: Stads- och regiontrafik (buss och tåg) i hela Örebro län.

 

Länsbiljetten kan du använda för att resa över länsgräns till:

 

  • Arboga med linje 351
  • Filipstad
   • Linje 400 Filipstad - Kristinehamn (Värmlandstrafik)
   • Linje 407 Filipstad - Hällefors (Värmlandstrafik)
  • Grängesberg med linje 361 och med Tåg i Bergslagen
  • Götlunda med linje 321
  • Kristinehamn med linje 500 (Värmlandstrafik) och tåg (Inte SJ Snabbtåg)
   • Stadsbuss i Kristinehamn (Värmlandstrafik)
   • Linje 503 Kristinehamn - Degerfors (Värmlandstrafik)
   • Linje 505 Kristinehamn - Nybble - Gullspång (Värmlandstrafik)
  • Ludvika med Tåg i Bergslagen 
  • Skinnskatteberg med Tåg i Bergslagen 
  • Storfors med linje 403 Storfors - Karlskoga (Värmlandstrafik) 
  • Värmlandstrafiks linjer inom Karlskoga

Du ska kunna visa upp kvitto på din aktiverade biljett om du reser över länsgräns.

 

Du kan använda en Länsbiljett på tåg inom Örebro län med:

 

 • Tåg i Bergslagen
 • Västtåg/Kinnekulletåget
 • Värmlandstrafiks tåg/TÅGAB
 • SJ Regional

En Länsbiljett kan du använda för att delbetala enkelresor med tåg, både inom länet och utanför länsgräns. För resor utanför länsgränsen gäller biljetten som delbetalning fram till länsgränsen. Biljetten gäller inte på X2000/SJ snabbtåg.

 

Giltighetstid: Länsbiljetten gäller hela dygnet måndag - söndag och helgdagar.

 

Känner du att Länsbiljetten passar just ditt resebehov? Köp den enkelt i vår webbshop!

Pendlarbiljett - för pendling mellan bestämda platser

Pris: Finns för vuxen eller skolungdom. Priset för en Pendlarbiljett varierar. Det beror på att du kan välja mellan vilka hållplatser som du vill att biljetten ska vara giltig. Önskar du veta priset för en Pendlarbiljett kan du använda vår reseplanerare här på webbplatsen. Sök fram önskad sträcka i reseplaneraren så hittar du priset för just den sträckan. Du kan också ta kontakt med vår Kundservice, fråga ett försäljningsombud, fråga föraren ombord på bussen eller söka fram det i vår webbshop.

 

Geografisk giltighet: Gäller för resa med regiontrafik (buss och tåg) mellan två bestämda orter i länet samt stadsbuss om det finns i anslutning till sträckan. Du kan köpa en Pendlarbiljett inom hela Örebro län och utanför länsgräns till samma orter som Länsbiljetten gäller. Du ska kunna visa upp kvitto om du reser över länsgräns. Biljetten kan också användas för delbetalning vid enkelresor med tåg, både inom länet och utanför länsgränsen.

 

Giltighetstid: Gäller hela trafikdygnet måndag – söndag och helgdagar.

 

Känner du att Pendlarbiljetten passar just ditt resebehov? Köp den enkelt i vår webbshop!

Tätortsbiljett - för pendling i en stad

Pris: Finns för vuxen eller skolungdom. Priset för en Tätortsbiljett varierar beroende på vilken stad du väljer att ha biljetten för. Du hittar priserna i vår prisguide här.

 

Geografisk giltighet: Stadsbuss inom Örebro, Karlskoga eller Lindesberg. Du väljer en av de tre städerna för din biljett. Väljer du Karlskoga kan du resa inom hela Karlskoga kommun vilket inkluderar resa med regionbussar. 

 

Giltighetstid: Gäller hela trafikdygnet måndag – söndag och helgdagar.

 

Känner du att Tätortsbiljetten passar just ditt resebehov? Köp den enkelt i vår webbshop!

Lågtrafikbiljett - för resor under lågtrafik

Pris: Varierar beroende på geografisk giltighet. Du hittar priserna i vår prisguide här. 

 

Geografisk giltighet: Du kan välja geografisk giltighet motsvarande som den för Länsbiljett eller Tätortsbiljett. Lågtrafikbiljett län kan du använda för delbetalning vid enkelresor med tåg inom länet och utanför länsgräns. 

 

Giltighetstid: Gäller för påbörjad resa helgfri måndag – fredag kl. 09.00 – 15.00 och efter kl 18.00. Gäller också hela trafikdygnet på lördag och helgdag.

 

Känner du att Lågtrafikbiljetten passar just ditt resebehov? Köp den enkelt i vår webbshop! 

Fritidsbiljett - för resor kvällar och helger

Pris: 340 kr per period

 

Geografisk giltighet: Stads- och regiontrafik (buss och tåg) i hela Örebro län, med samma geografiska giltighet som Länsbiljetten. Kvitto ska kunna visas upp vid resa över länsgräns. Fritidsbiljetten kan användas för delbetalning vid enkelresor med tåg både inom länet och utanför länsgränsen.

 

Giltighetstid: Gäller för resor påbörjade under helgfri måndag - fredag efter kl 17.00 och alla tider på lördag och helgdag. 

 

Känner du att Fritidsbiljetten passar just ditt resebehov? Köp den enkelt i vår webbshop!

Turistbiljett - för många resor under en kort period

Pris: Finns för vuxen, skolungdom eller familj. Priset för en Turistbiljett beror på hur lång tid du vill köpa biljetten för och vart du tänkt resa. 

Prisuppgifter för Länstrafikens Turistbiljett
OrtBiljettPrisgrupp skolungdomPrisgrupp vuxenPrisgrupp familjGiltighet
Karlskoga Turistbiljett 24 h 35 kr 70 kr 90 kr 24 h
  Turistbiljett 72 h 70 kr 140 kr 180 kr 72 h
Lindesberg Turistbiljett 24 h 35 kr 70 kr 90 kr 24 h
  Turistbiljett 72 h 70 kr 140 kr 180 kr 72 h
Örebro Turistbiljett 24 h 35 kr 70 kr 90 kr 24 h
  Turistbiljett 72 h 70 kr 140 kr 180 kr 72 h
Örebro län Turistbiljett 24 h  90 kr 180 kr 250 kr  24 h
  Turistbiljett 72 h  180 kr 360 kr 500 kr  72 h 

 

Geografisk giltighet: Du kan välja antingen geografisk giltighet motsvarande en Länsbiljetts giltighet för buss och Tåg i Bergslagen eller en Tätortsbiljett. De städer du kan köpa en Turistbiljett för är Karlskoga, Lindesberg eller Örebro.

 

Giltighetstid: 24 timmar eller 72 timmar. Gäller från första resetillfället. Gäller hela trafikdygnet måndag – söndag och helgdagar.

 

Känner du att Turistbiljetten passar just ditt resebehov? Köp den hos ett av våra försäljningsombud, hos Kundcenter eller ombord på bussen! Turistbiljetten laddas på ett Resekort. Ett Resekort kan du ordna i samband med köpet av Turistbiljetten. Mer information kring vad som gäller för ett Resekort hittar du via den här länken. 

Årsbiljett via autogiro

Du som reser ofta, regelbundet och över en längre tid tjänar på att köpa en Årsbiljett via autogiro. Då reser du i tolv månader, men behöver bara betala för tio månader. Alla våra periodbiljetter går att välja som Årsbiljett, med undantag för Turistbiljetten.

 

Pris: Finns för vuxen eller skolungdom beroende på vald periodbiljett.

 

Geografisk giltighet: Motsvarar den periodbiljett som du väljer. Turistbiljett kan inte väljas som Årsbiljett.

 

Giltighetstid: Motsvarar vald periodbiljett för giltighetstid vid resa. Biljetten är giltig från den första dagen i vald startmånad och i tolv sammanhängande månader framåt.

 

Ansöka om Årsbiljett via autogiro

Betalar du din Årsbiljett via autogiro gäller biljetten ett år från och med den 1:a i den månad du väljer som startdatum. Blanketten ska vara oss tillhanda senast den 15:e i månaden innan önskad startmånad.

 

Fyll i blanketten och skicka den till Länstrafiken Örebro. Portot är redan betalt. Kontrollera att ditt kontonummer stämmer och glöm inte att skriva under. Tänk på att vi behöver din beställning senast den 15:e månaden innan du vill börja resa med kortet. 

 

När du fått din Årsbiljett behöver du bara se till att det finns pengar på ditt konto senast den 27:e varje månad. Överföringen sker automatiskt.

 

Blanketten för att anmäla en Årsbiljett via autogiro 

 

Garanti om du tappar bort Årsbiljetten

Om du tappar bort din Årsbiljett erbjuder vi borttappat-garanti. Kontakta vår Kundservice så spärrar vi din Årsbiljett och skickar dig ett nytt.


Förlängning av Årsbiljetten

Du behöver inte hålla ordning på vilket slutdatum du har på din Årsbiljett. Vi skickar i god tid en förfrågan till dig om förlängning.


Säga upp Årsbiljetten

Vill du avsluta din Årsbiljett i förtid meddelar du det skriftligt till oss. Märk kuvertet eller mejlet med "Autogiro". Senast den 15:e månaden innan du vill avsluta behöver vi ha din uppsägning för att kunna avbryta betalningen i tid. 

 

Årsbiljett under sommaren

Önskar du en Årsbiljett via autogiro som börjar att gälla 1 juli eller 1 augusti? Då behöver vi ha in din ansökan senast den 15 juni. Vill du ändra på din Årsbiljett eller säga upp den från 1 juli eller 1 augusti behöver vi ha den informationen senast 15 juni.

 

Köpvillkor för autogiro

1. Villkorens ändamål och tillämpning

Dessa bestämmelser gäller för LTÖs autogiro och reglerar de frågor som kan uppkomma mellan LTÖ och dess kunder rörande autogiro. Med autogiro menas ett löpande avtal mellan LTÖ och kund avseende betalning och användning av autogiro.

 

2. Autogiro

Autogiro kan tecknas av personer som är folkbokförda i Sverige. Autogiro tecknas genom att fylla i blanketten ”Medgivande till betalning genom autogiro privat”. Kunden blir på så sätt registrerad i LTÖs kundregister. För kunder under 18 år krävs målsmans underskrift. LTÖ behandlar alla personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. En autogirokund samtycker till att LTÖ sparar uppgifterna inklusive personnummer i LTÖs kundregister och använder dessa för att administrera LTÖs kort. En autogirokund kan därmed spärra förlorat eller byta ut trasigt kort.

 

Autogiro gäller från och med vald startmånad. Autogirot startar den första i varje månad och beställningen ska vara LTÖ tillhanda senast den 15:e i månaden innan kortet skall börja gälla. Kunden betalar månadspriset gällande vid avtalets ingång de 10 första månaderna och reser sedan gratis månad 11 och 12. En autogirokund åtar sig att omgående informera LTÖ om namnbyte eller adress. Ändring av bankkonto ska meddelas av kunden till banken.

 

En autogirokund kan utan särskild avgift ändra kortets geografiska omfattning eller byta från en biljettyp till en annan. En sådan ändring får ske en gång under avtalets 12-månadersperiod och ska vara LTÖ tillhanda senast den 15:e i månaden innan denna ska träda i kraft. Den nyvalda produktens aktuella pris vid tidpunkten för förändringen gäller för resterande månader av 12-månadersperioden.

LTÖ reserverar sig för eventuella förändringar av zonindelning och administrativa avgifter. LTÖ förbehåller sig rätten att i skälig omfattning ändra dessa villkor.

 

3. Betalning

Kunden betalar månadsvis i förskott genom en automatisk överföring från kundens bankkonto. Betalning sker den sista bankdagen varje månad och avser giltighet från och med den första dagen i kommande månad.

Om kontobehållningen inte räcker för betalning på förfallodagen görs ytterligare uttagsförsök under de kommande vardagarna som får omfatta högst en vecka. Därefter skickas en påminnelse med faktura på aktuellt belopp samt en tilläggsavgift på 50 kr till kund. Betalas inte denna faktura inom utsatt tid spärrar LTÖ kortet och ärendet går vidare till inkasso. Om ärendet gått till inkasso kan ny ansökan göras först efter två år.

 

4. Förlustgaranti

En autogirokund har förlustgaranti. Förlorar kunden sitt kort ska LTÖ kontaktas så snart som möjligt. Det förlorade kortet spärras och LTÖ skickar ut ett nytt kort till kunden.

 

5. Avsluta

En autogirokund kan när som helst, utan att ange särskild orsak, säga upp sitt autogiro. Autogirot upphör det månadsskifte som infaller närmast efter det att kunden sagt upp sitt autogiro. Kund som vill avsluta sitt autogiro måste meddela LTÖ via brev före den 15:e i månaden innan. Kortet kommer då att spärras från och med den första i kommande månad.

 

Därmed är möjligheten att få två månader gratis förbrukad. För att bli autogirokund igen och få ett nytt kort måste en ny beställning göras. Kund kan inte göra uppehåll eller frysa sitt autogiro.

 

LTÖ har rätt att säga upp autogirot till närmast följande månadsskifte om:

 

 • Överföring från kunds konto till LTÖ via autogiro i enskilt fall eller generellt inte godkänns eller medges.
 • Betalning av aktuellt belopp på förfallodagen inte överförs till LTÖ via autogiro och detta inte beror på omständighet på LTÖs sida.
 • Kund bryter mot LTÖs köpvillkor.

 

6. Övrigt

Genom tecknande av autogiro medger kund att:

De uppgifter som lämnas på blanketten för medgivande kommer att föras in i ett för verksamheten upprättat register (samtycke enligt personuppgiftslagen §12). Kunden kan när som helst återkalla medgivande beträffande användning av personuppgifter i marknadsföringssyfte (reklamspärr).

Köpvillkoren gäller från och med 2011-05-01