Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Om du har tillstånd för färdtjänst inom Örebro län och kan resa på våra bussar med ledsagare, så kan du använda ett Ledsagarbevis. Ledsagarbeviset ger din ledsagare möjlighet att resa kostnadsfritt med dig.

Du betalar ordinarie pris, men din ledsagare reser kostnadsfritt. Ledsagarbeviset är knutet till dig och ditt färdtjänsttillstånd. Du ansöker om det här på vår webbplats eller via vår Kundservice. 

Giltighetstid: Hela trafikdygnet vardag som helgdag.  

Geografisk giltighet: Ledsagarbeviset gäller på våra bussar inom Örebro län. Det gäller både stad-, region- och expressbussar. 

Information om ledsagarbevis
  • Giltighetstid för ett Ledsagarbevis är max 2 år

    Giltigheten för ett Ledsagarbevis är knutet till hur länge som ditt färdtjänsttillståndet är giltigt. Sträcker sig tillståndet för färdtjänst längre än två år så är Ledsagarbeviset giltigt i max två år från tillverkningsdatum. Den exakta giltighetstiden står på Ledsagarbeviset.

    När giltighetstidens slut närma sig ska du ansöka om ett nytt direkt här på webbplatsen eller genom att ta kontakt med vår Kundservice. Vi ser helst att du kontaktar oss minst en månad innan kortet går ut. Vi skickar inte ut en påminnelse om att förnya Ledsagarbeviset.

  • Ladda och använda ett Ledsagarbevis på bussen

    Ett Ledsagarbevis behöver inte laddas utan fungerar som en periodbiljett. Ledsagarbevis ska ledsagaren visa för bussföraren vid varje påstigning.

    Du som har färdtjänsttillstånd kan komma att behöva visa legitimation för att styrka din rätt att ha med ledsagare kostnadsfritt.