Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt
Andra har också sökt på

Ett Färdtjänstbevis kan användas av dig som har tillstånd för färdtjänst och bor i Karlskoga, Lindesberg eller Örebro. Det är ett personligt Resekort som laddas med reskassa.

Färdtjänstbeviset är en personlig biljett och är giltigt för den som det är utfärdat till. På kortet kommer namn, kundnummer och personnummer tryckas, däremot inte de fyra sista siffrorna i personnumret. Du ansöker själv om Färdtjänstbeviset via vår webbplats eller genom att ta kontakt med vår Kundservice. 

Giltighetstid: Hela trafikdygnet vardag som helgdag. 

Geografisk giltighet: Du kan använda kortet när du reser med stadsbussarna i Lindesberg, Karlskoga och Örebro. Det gäller också på Flextrafiken i Karlskoga.

Pris: Med ett Färdtjänstbevis reser du på bussen till samma pris som ungdom har för reskassa och du laddar på det som med en reskassa. Priserna hittar du i vår prisguide

Information om Färdtjänstbeviset
 • Giltighetstid för ett Färdtjänstbevis är max 2 år

  Färdtjänstbeviset är giltigt så länge som du har tillstånd för färdtjänst. Sträcker sig ditt tillstånd för färdtjänst längre än två år så kommer Färdtjänstbeviset att vara giltigt i max två år från tillverkningsdatum. Den exakta giltighetstiden står på Färdtjänstbeviset.

  När giltighetstidens slut närmar sig kan du ansöka om ett nytt direkt här på webbplatsen eller genom att ta kontakt med vår Kundservice. Vi ser helst att du ansöker om ett nytt minst en månad innan ditt Färdtjänstbevis går ut. Vi skickar inte ut en påminnelse om att förnya Färdtjänstbeviset.

 • Ladda och använd Färdtjänstbevis

  När du fått ditt Färdtjänstbevis kan du ladda det på följande sätt:

  Mer information om att ladda reskassa kan du hitta här.

  När du ska resa behöver du ta hjälp av bussföraren när du kliver på bussen. Det du behöver göra är att meddela bussföraren att du ska resa med Färdtjänstbeviset och behöver en biljett för färdtjänst. Använd sedan biljettmaskinen framme vid bussföraren.

  Tänk på att du ska vara beredd att visa legitimation om föraren ber om det. Detta då Färdtjänstbeviset är personligt.