Till innehåll på sidan
Påverkan på vår trafik

På grund av Coronaviruset påverkas både vår busstrafik och Serviceresor. Du kan tillsvidare inte köpa biljetter ombord på bussen hos föraren.

Läs mer om hur busstrafiken påverkas här.

Läs mer om hur Serviceresor påverkas här.

Läs mer om hur Gruppresor för skolverksamheter och skolskjuts påverkas här.

Det förekommer indragna turer med våra bussar och information om dessa hittar du på vår samlingssida för trafikinformation.

Fältet kan inte vara tomt

Enkelbiljett passar dig som reser då och då, färre än 3 gånger i veckan. Den passar också dig som tillfälligt vill resa en annan sträcka än den du har som periodbiljett.

Enkelbiljetten köper du billigast som förköp via appen, med reskassa ombord på bussen eller hos ett av våra ombud. Det går att köpa enkelbiljett direkt ombord på bussen med bankkort, men då betalar du ett ombordpris. 

Giltighetstid: Med stads-, region- och expressbuss inom Örebro, Lindesberg och Karlskoga gäller enkelbiljetter för obegränsat resande i 1 timme. Enkelbiljetter på linje 10 och linje 780 gäller i 1 timme.

Enkelbiljetter i regiontrafik gäller för enkelresor. Det kan göras ett övergångsavdrag vid vidare resa eller vid återresa med regionbuss. Om du ska resa med byte mellan region- och eller expressbussar, rekommenderar vi dig att köpa hela sträckan på första bussen. Då får du det bästa priset.

Under 2020 lanserade vi en tillfällig variant av enkelbiljett för dig som reser med regionbuss.  Biljetten kommer att finnas kvar i vårt biljettsortiment tillsvidare. Biljetten kan du köpa med reskassa ombord på våra region- och expressbussar. Du reser då i hela länet under 90 minuter från köptillfället.

Geografisk giltighet: Stadsbuss och regionbuss. I vissa fall också på tåg. Inom Örebro går det inte att resa med regionbuss om hållplatsen trafikeras av stadsbussarna, med vissa undantag. Inom Karlskoga kan du däremot resa med både regionbuss och stadsbuss.

Du kan köpa enkelbiljetter för att resa över länsgräns.

Resa över länsgräns med enkelbiljett

Med denna biljett kan du resa över länsgräns till följande orter:

  • Arboga med linje 351
  • Grängesberg med linje 361
  • Götlunda med linje 321
  • Läppe med linje 722
Ändrad den

Pris: Finns att köpa för vuxen, ungdom, familj. Två barn under 7 år reser kostnadsfritt med betalande resenär. Priser för enkelbiljetter med regionbuss får du enklast genom att söka fram aktuell resa i reseplaneraren här på webbplatsen eller genom att ta kontakt med vår Kundservice. Du kan också fråga ett försäljningsombud eller föraren ombord på bussen. De enkelbiljetter som har ett fast pris hittar du i vår prisguide. Väljer du att använda vår app hittar du priser direkt i den.