Enkelbiljett - för dig som reser då och då

Om du reser med oss då och då så har vi våra enkelbiljetter. Enkelbiljett passar också dig som tillfälligt vill resa en annan sträcka än den du har som periodbiljett. Enkelbiljetten köper du billigast som förköp via appen, med reskassa ombord på bussen eller hos ett av våra ombud. 

 

Pris: Finns att köpa för vuxen, skolungdom, familj och grupp. Två barn åker kostnadsfritt med betalande resenär. Priser för enkelbiljetter med regionbuss får du enklast genom att söka fram aktuell resa i reseplaneraren här på webbplatsen eller genom att ta kontakt med vår Kundservice. Du kan också fråga ett försäljningsombud eller föraren ombord på bussen. De enkelbiljetter som har ett fast pris hittar du i vår prisguide. Väljer du att använda vår app hittar du priser direkt i den. 

 

Geografisk giltighet: Stadsbuss och regionbuss. I vissa fall även på tåg. Inom Örebro går det inte att resa med regionbuss om hållplatsen trafikeras av stadsbussarna, med vissa undantag. Inom Karlskoga kan du däremot resa med både regionbuss och stadsbuss.

 

Du kan köpa enkelbiljetter för att resa över länsgränser till följande orter och med följande regiontrafik:

 

 • Arboga med linje 351
 • Filipstad
  • Linje 400 Filipstad - Kristinehamn (Värmlandstrafik)
  • Linje 407 Filipstad - Hällefors (Värmlandstrafik)
 • Grängesberg med linje 361
 • Götlunda med linje 321
 • Storfors med linje 403 Storfors - Karlskoga (Värmlandstrafik)

 

Giltighetstid: Med stadsbuss inom Örebro, Lindesberg och Karlskoga gäller enkelbiljetter för obegränsat resande i tre timmar. Enkelbiljett inom Karlskoga stad gäller för både stads- och regionbussar i hela Karlskoga kommun. Enkelbiljetter på linje 10, linje 780 och linje 781 gäller i 3 timmar.

 

Enkelbiljetter i regiontrafik gäller för enkelresor. Det kan göras ett övergångsavdrag vid vidare resa eller vid återresa med regionbuss. Om du ska resa med byte mellan regionbussar, rekommenderar vi dig att köpa hela sträckan på första bussen. Då får du det bästa priset.

Enkelbiljett i vår app - billigare och smidigare

Om du väljer att köpa din enkelbiljett i vår app så får du ett rabatterat pris. Priset är rabatterat jämfört med om du köper en enkelbiljett ombord på bussen med bankkort.

 

Pris: vuxen, skolungdom eller familj. 

 

Geografisk giltighet: stadsbuss i Örebro, Karlskoga, Lindesberg samt regionbuss i länet.

 

Giltighetstid: På stadsbuss får du resa hur mycket du vill i tre timmar. På regionbuss gäller biljetten på vald resa och biljetten kan du köpa tidigast 20 minuter före avgång.

 

Information om vilka fler funktioner vi erbjuder i appen hittar du här. Besöker du vår webbplats via en mobil enhet kan du ladda ner appen direkt till din enhet. Klicka bara på länken och välj enhet. Du kan också söka fram appen i din appbutik genom att söka efter Länstrafiken Örebro.

Med reskassa - billigare än ombord

Reskassa innebär att du laddar en summa på ditt Resekort och reser upp beloppet. Om du väljer att köpa enkelbiljetter med reskassa blir biljetten billigare jämfört med om du köper enkelbiljett ombord på bussen med bankkort.

 

Pris: vuxen, skolungdom eller familj. 

 

Geografisk giltighet: stadsbuss i Örebro, Karlskoga, Lindesberg samt regiontrafik (buss och tåg) i länet.

 

Reskassan gäller på tågresor inom länet med:

 • Tåg i Bergslagen (med SJ som trafikoperatör)
 • Västtågen/Kinnekulletåget
 • Värmlandstrafiks tåg

 

Ska du resa med tåg måste du köpa din biljett i en av de gula perrongvalidatorerna innan du kliver på tåget.

 

Vår reskassa kan du använda för att köpa enkelbiljetter hos följande länstrafikbolag:

 

 • Värmlandstrafik
 • Karlstadbuss
 • Dalatrafik
 • X-trafik
 • UL

 

Giltighetstid: På stadsbuss får du resa hur mycket du vill i tre timmar. På regionbuss och tåg gäller biljetten på nästkommande resa.

 

Du kan ladda reskassa med minst 50 kr hos våra försäljningsombud, hos vårt Kundcenter eller i vår webbshop. Det finns också möjlighet att ladda reskassa ombord på bussen, men då är det lägsta beloppet du kan ladda 200 kr.

 

Det går att ladda max 2 000 kr i reskassa per Resekort. Reskassa kan användas som delbetalning om du ångrar dig och vill köpa en periodbiljett vid ett senare tillfälle.

 

Känner du att enkelbiljetter via reskassa passar just ditt resebehov? Reskassa kan du ladda enkelt i vår webbshop!

Hos försäljningsombud - förköpt enkelbiljett

Våra försäljningsombud säljer enkelbiljetter till förköpspris. Det är ett rabatterat pris jämfört med om du köper en enkelbiljett ombord på bussen med bankkort. Köper du en enkelbiljett hos ett försäljningsombud behöver du använda den omgående. På biljetten anges hur länge den är giltig.

 

Pris: vuxen, skolungdom, familj eller grupp.

 

Geografisk giltighet: stadsbuss i Örebro, Karlskoga, Lindesberg samt regionbuss i länet.

 

Giltighetstid: På stadsbuss får du resa hur mycket du vill i tre timmar. På regionbuss gäller biljetten på nästkommande avgång.

 

Hos våra försäljningsombud kan du också få hjälp med flera av dina ärenden. Mer information och en lista på våra ombud hittar du via den här länken. 

Ombord på bussen - med bankkort

Du kan köpa en enkelbiljett ombord på bussen med bankkort till ett ombordpris. Det är ett högre pris jämfört med ett köp i appen eller hos ett försäljningsombud. Vi accepterar inte kontant betalning ombord. Vill du veta mer om att köpa biljett ombord hittar du den informationen här under Köp biljett. 

 

Det går också bra att köpa enkelbiljetter ombord om du betalar med reskassa. Mer information om reskassa hittar du via den här länken.

 

Pris: vuxen, skolungdom, familj eller grupp. 

 

Geografisk giltighet: stadsbuss i Örebro, Karlskoga, Lindesberg samt regionbuss i länet.

 

Giltighetstid: På stadsbuss får du resa hur mycket du vill i tre timmar. På regionbuss gäller biljetten på aktuell avgång.

Övergång - byte mellan bussar och tåg

Om din resa sträcker sig över flera linjer och du behöver byta till en annan buss eller tåg kan du i vissa fall resa med det som kallas övergång. Övergång gör resan mer ekonomisk lönsam för dig. För att biljetten ska vara giltig måste den sista resan påbörjas före det klockslaget som står på enkelbiljetten från den första resan. Hur du ska göra skiljer sig åt beroende på mellan vilka bussar eller tåg du byter.

 

Regionbuss till regionbuss

När du ska göra en resa som inkluderar byte från en regionbuss till en annan regionbuss, rekommenderar vi att du köper hela sträckan redan på första bussen. På så vis får du det bästa priset.

 

Regionbuss till stadsbuss

När du börjar resan med en regionbuss så ingår automatiskt en resa med stadsbuss. Det gäller om det finns stadsbuss i anslutning till när du kliver av regionbussen och ska resa vidare direkt. Giltighetstiden för övergången till stadsbussen varierar beroende på hur långt du reser med regionbuss.

 

Stadsbuss till regionbuss

Visa upp biljetten från stadsbussen för bussföraren på regionbussen så får du avdrag på priset för enkelbiljetten på regionbussen.

 

Stadsbuss till stadsbuss

På en enkelbiljett reser du fritt i 3 timmar med stadsbuss inom Örebro, Lindesberg och Karlskoga. I Karlskoga gäller fritt resande i 3 timmar för hela Karlskoga kommun. Detta gäller också för linje 10, linje 780 och 781. Spara biljetten och visa den vid varje påstigning.

 

Stadsbuss till tåg

På stadsbussen säger du till bussföraren att du vill köpa biljett hela vägen fram till slutdestinationen. För att kunna använda biljetten på tåg behöver du ha den laddad som en elektronisk biljett på ett Resekort. Detta hjälper bussföraren dig med på stadsbussen.

 

Tåg till stadsbuss

När du börjar resan med ett tåg så ingår det automatiskt en resa vidare med stadsbuss. Det gäller om det finns en stadsbuss i anslutning till där du kliver av tåget. Det beror också på vilken tågbiljett du köpt. Har du köpt din tågresa med vårt Resekort ingår det alltid en övergång till stadsbuss. Giltighetstiden för övergång varierar beroende på hur långt du reser med tåget.

 

Vid övergång med pappersbiljett visar du upp biljetten för föraren vid påstigning på nästa buss. Vid övergång med elektronisk biljett registrerar du Resekortet vid biljettläsaren.

 

Regionbuss till tåg

För att kunna resa vidare med tåg efter en regionbuss behöver du köpa hela sträckan, inklusive tågdelen, vid påstigning ombord på bussen. Biljetten måste då laddas som en elektronisk biljett på Resekortet. Övergång till tåg ska påbörjas före det klockslag som anges på biljetten och du måste registrera tågresan i perrongvalidatorn.

 

Tåg till regionbuss

Övergång från tåg till en regionbuss är inte möjlig utan då får du köpa en ny biljett på regionbussen utan övergångsavdrag.

 

Regionbuss över länsgräns

Övergång från en av våra regionbussar till ett annat länstrafikbolag är inte möjlig. Du får istället köpa en ny biljett hos det länstrafikbolaget. Vi har däremot vissa samarbeten över länsgräns som du hittar här.