Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Folkhälsomyndigheten släpper på restriktionerna gällande att hålla avstånd och undvika trängsel i kollektivtrafik. Vi väldigt glada över att äntligen få välkomna våra resenärer tillbaka till en mer normal vardag.

Vi vill välkomna dig tillbaka som inte rest med oss på ett tag, eller du som är ny resenär som inte rest med oss under pandemin, med några små nyheter. *På denna sida listar vi förändringar som har införts sedan pandemin startade som du behöver känna till när du reser med oss.

  • Stängda framdörrar: våra framdörrar kommer att vara stängda på de flesta av våra bussar fram till 3 november 2021. Det innebär att du går ombord genom andra dörrar på bussarna och att vi har förändrade rutiner för hur du köper din biljett. Endast bussar som tillhör bussdepån i Nora har öppna framdörrar just nu. Läs mer om hur du köper biljett ombord när framdörren är stängd.  
  • Förändrade betalningsmöjligheter: nu kan du köpa periodbiljetter i appen. Läs mer om att köpa periodbiljetter här. 
  • Nya områden för periodbiljetter: För att göra det enkelt och flexibelt att resa med oss inför vi områden för periodbiljetterna. Tidigare när du köpte en biljett för att pendla köpte du en sträcka, från 15 mars köper du det eller de geografiska områden som den önskade sträckan passerar under resan. Läs mer om de nya områdena här.

Res för halva priset

Ett tips till dig som reser med oss är att du kan under vissa tider åka buss och tåg för halva priset. Det gäller dig som reser ofta med oss och kan resa på tider då få reser. Läs mer om biljetten lågpris här. 

Det kommer snart att finnas en periodbiljett anpassad för dig som kommer att jobba både hemifrån och på kontoret.

Håll utkik på den här sidan för mer information. Vi kommer löpande att uppdatera denna sida allteftersom vi inför förändringar i och med nystarten efter pandemins restriktioner.