Till innehåll på sidan
Fältet kan inte vara tomt

Den 15 mars gjorde vi förändringar i hur du köper din biljett. En efterlängtad nyhet är att du nu kan köpa din periodbiljett i appen. En annan större förändring vi genomförde är att vi inför geografiska områden istället för sträckor.

För att göra det enkelt och flexibelt att resa med oss inför vi områden för periodbiljetterna. Tidigare när du köpte en biljett för att pendla köpte du en sträcka, från 15 mars köper du det eller de geografiska områden som den önskade sträckan passerar under resan. 

Prismässigt gynnar detta framför allt dig som reser längre sträckor. Fördelen är också att du kan resa fritt inom hela området, istället för enbart mellan två orter. Detta gör det möjligt att resa mer än bara en sträcka.

Periodbiljetterna flyttar in i appen 

En efterlängtad nyhet som har efterfrågats av resenärer är möjligheten att ha periodbiljetterna i appen. Vi är därför glada att du som pendlar äntligen kan köpa din biljett direkt i vår app från den 15 mars. Läs mer om appen och hur du laddar ner den här. 

Se film nedan hur du köper din periodbiljett i appen via Köp biljett

Se film nedan för hur du köper din periodbiljett i appen via Sök och köp resa

31 dagar blir 30 dagar

De biljetter som har 31 dagars giltighet ändras från 31 till 30 dagar. Detta för att underlätta samarbetet med andra län.

Lågtrafikbiljetten byter namn och Fritidsbiljetten utgår

Lågtrafikbiljetten byter namn från Lågtrafik till Lågpris och får utökad giltighet. Biljetter med Lågpris gäller vardagar mellan kl. 09.00 och 15.00, och efter klockan 17.30 samt på helgen. Fritidsbiljetten utgår ur vårt biljettsortiment. 

Öppna framdörrar

Vi öppnar framdörrarna i Nora och Hällefors. Detta påverkar också hur du betalar för din biljett. Läs mer om förändringar i betalmöjligheter ombord här: