Aktuellt

 • Tid att boka riksfärdtjänst inför jul!

  Nu kan du som använder riksfärdtjänst boka din resa för julhelgen. Om du tänker åka under tiden 15/12-28/12 bör du ansöka senast 23/11 för att vi ska hinna behandla din ansökan. Här kan du klicka ner information och ansökningsblanketten 

 • Åker du med Pendlarkort behöver du inte byte ut det nu!

  Efter bytet av biljettsystem den 31/10 kan du, om du har ett påbörjat periodkort från oktober - åka på kortet och kvittot till perioden tar slut. När du sedan ska förnya din period - då får du det nya kortet.

 • Kortbytarbutiker öppet 15/10-16/11

  Inför kommande byte av biljettsystemet kommer vi att ha två extra kortbytarbutiker öppna.
  Kortbytarbutik vid Resecentrum (SJ:s gamla lokal)
  Måndag-fredag 07.00-18.00, Lördag-Söndag 10.00-18.00
  Kortbytarbutik i Krämarens köpcentrum (ingång från Drottninggatan intill Subway)
  Måndag-fredag 10.00-18.00, Lördag 10.00-16.00, Söndag 12.00-16.00

 • 31 oktober byter vi biljettsystem!

  Vi kommer att byta ut nuvarande biljettsystem. I fortsättningen kommer vi att ha ett Resekort i stället för flera olika, t.ex Pendlarpluskort och ett värdekort ( f.d rabattkort). Inom kort kommer vi att lägga upp korta filmer som visar hur det ska gå till med olika moment, men redan nu finns lite information här. En viktig detalj under oktober är att - om du löser ett periodkort ex Pendlarpluskort - spar kvittot! Du åker på ditt kort och kvittot till perioden tar slut även när vi bytt systemet.

 • Gymnasiekorten gäller året ut

  Gymnasiekorten ska inte bytas ut, i samband med att Länstrafiken byter biljettsystem. Kortet tillsammans med giltighetskortsbeviset gäller som färdbevis till året ut.

 • Ombyggnation vid Konserthuset på Fabriksgatan

  Ombyggnation av Konserthuset har startat och beräknas pågå till hösten 2015. Detta kommer att störa busstrafiken då gatan blir enfilig att köra på.
  För att minska trängseln vid hållplats Konserthuset kommer linjerna 513 och 524 inte att trafikera denna hållplats fr.o.m. 6 oktober. Resenärer med dessa linjer hänvisas till Olof Palmes torg.

 • Kundtjänst på Drottninggatan 27, Örebro har stängt

  Vi kommer att satsa på att göra Kundservice vid Resecentrum (Örebro) större och mer lättillgänglig för våra kunder. SJs gamla lokal kommer att övertas av Länstrafiken. Inför kommande byte av biljettsystem (vecka 44) kommer lokalen att öppnas för byte av busskort. I början av nästa år, (preliminärt) kommer lokalen byggas om till en permanent lösning som inhyser vår Kundservice. Länstrafikens nuvarande Kundservice vid Resecentrum är öppen som vanligt tillsvidare.

 • Vi har slutat att trycka tidtabeller men du blir inte utan information

  Varje år trycker vi nästan 200.000 st vilket är en stor belastning på miljön. Vi går nu över till hösttidtabell i digital form, i samband med tidtabellerna för Karlskoga, Lindesberg och Örebro.

  Du kan få svar på när bussarna går på flera sätt: genom appen, webben www.lanstrafiken.se hållplatsen (där det brukar finnas tidtabell uppsatt) eller hos kundservice, 0771-22 40 00. Det nya sättet att få en egen tidtabell med just den/de linjer som just du använder är ett annat sätt som införs nu. På webbens högra sida ser du var du kan"klicka" för att komma till formuläret.

Reseplaneraren

Reseplaneraren

För resor i mälardalen

Reseplaneraren

För resor i Sverige

Mobil-banner

Kort-banner

E-shop-banner