Aktuellt

 • Marknadsafton 2 juni - Ändrade körvägar i Örebro City

  I samband med Marknadsafton torsdag 2 juni i Örebro City är Drottninggatan avstängd för all trafik mellan Änggatan och Järnvägsgatan under hela torsdagens trafikdygn. Här kan du läsa mer om hur trafiken kommer att gå samt få information om ersättningshållplatser. 

 • Fel aktivering på köp av periodbiljetten på webbshopen!

  Webbshopen har problem för tillfället. Vid biljettköp av periodbiljetter  blir biljetten aktiverad direkt. Problemet medför att det tvingar kunden att välja datum och sedan aktiveras perioden det datum man väljer -  alltså inte när man viserar det vid en biljettmaskin (som det är i vanliga fall). Detta är felanmält till leverantören och vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt.

 • Många stora och små vägarbeten under våren och sommaren

  Bra väder är avgörande för en del jobb som startas ibland med kort varsel.
  I sommar räknar vi med mindre förseningar på flera busslinjer på grund av köer. Ibland måste bussar även ledas om vilket kan innebära att vi inte kan trafikera alla ordinarie hållplatser.
  Vi uppmanar våra resenärer att hålla koll på trafikinformationen på Länstrafikens hemsida och i Länstrafikens app för att få aktuella information om störningar. Det går även att få allmän information om vägarbeten på Trafikverkets och kommunernas webbplatser. 

 • Hej, har du en fråga om vår trafik?

  Har du en fråga kring vår trafik eller annat som rör Länstrafiken så är du välkommen att besöka vårt kundforum här på webben. Från 2 maj har du möjlighet att få svar och ställa din fråga direkt i vårt kundforum. Ett tips är att först söka bland tidigare svar för att se om någon redan ställt en liknande fråga. Forumet hittar du här eller via forum.lanstrafiken.se.

 • Fler tåg till Stockholm och Arlanda med nya pendlarbiljetter och lägre pris

  Det kommer att bli enklare att arbetspendla framöver, ett bättre trafikutbud med fler tåg i rusningstrafik mot Stockholm. Mer om det finns att läsa på http://www.regionorebrolan.se/

 • Vill du registrera ditt resekort för att få borttappat-garantin?

  I vår webbshop finns instruktion om hur du går till väga för att få borttappat-garantin på ditt kort.

 • Utbyggd linjetrafik i västra länsdelen

  Nu bygger vi ut linjetrafiken i västra länsdelen med start från 14 augusti. Läs mer här.

 • Nytt resecentrum byggs i Askersund

  Arbetet med bygget av nytt resecentrum startade måndag 4 april och beräknas vara klart till skolstarten hösten 2016. Under byggtiden kommer av- och påstigning av bussarna ske med en tillfällig lösning vid Askersunds torg vi hoppas på så lite störningar som möjligt. På Askersunds kommuns webb kan du läsa mer om vad som gäller.

 • Res enkelt! Information på åtta (8) språk

  Nu finns en ny folder med information hur man reser med Länstrafiken på åtta (8) språk. Det är: svenska, engelska, franska, arabiska, sorani (kurdiska), somaliska, tigrinya och dari.

 • Fortfarande inställda turer på Lindesbergs stadstrafik

  Arbetsmiljöverket har förelagt s.k skyddsstopp på ett antal turer i Lindesbergs stadstrafik. Det innebär att dessa turer fr.o.m den 2 mars inte körs. I dagsläget saknas prognos för hur länge stoppet kommer att vara. Informationen kommer att uppdateras fortlöpande.
  De turer som inte körs är
  Linje 380
  - Avgångstid 08.10 från Lindesbergs busstation, via Hagaberg med slutstation lasarettet kl. 08.30.
  - Avgångstid 16.15 från Stafettgatan, med slutstation Lindesbergs busstation kl. 16.25.
  - Avgångstid 16.25 från Lindesbergs busstation, via Hagaberg med slutstation Lindesbergs busstation kl. 16.40.
  - Avgångstid 16.40 från Lindesbergs busstation, med slutstation Stafettgatan kl. 16.53.Övriga turer på linje 380 körs som vanligt.
  Linje 383;
  - Avgångstid 08.20 från Ugglegränd, med slutstation Stadsskogsskolan kl. 08.30.
  (uppdaterat 2016-04-06)

 • Hur betalar man med Resekortet?

  Här finns en kort film om hur du lättast gör när du vill åka buss och använda Resekortet.
  http://www.lanstrafiken.se/Orebro/Biljetter-och-priser/Sa-har-aker-du-med-resekortet/

Reseplaneraren

Reseplaneraren

För resor i mälardalen

Reseplaneraren

För resor i Sverige

E-shop-banner

Kort-banner