Aktuellt

 • Ta gärna bussen till 750 års-firandet i vecka 33

  Inför firande av att Örebro fyller 750 år kan det vara svårt att hitta parkeringsplatser, då kan bussen vara ett alternativ. Viktigt är att tänka på är att bussarna inte stannar vid hållplatserna, Slottet, Stortorget och Våghustorget (på Drottninggatan) Här kan du läsa mer om hur och var bussarna går.

 • Ny tidtabell för stadstrafiken från 16 augusti

  Karlskoga, Lindesberg och Örebro får ny tidtabell från 16 augusti.

 • Utökad trafik i Sydnärke från 16 augusti 2015

  Länstrafiken satsar på att binda samman orter och kommuner genom att införa ett effektivare transportsystem genom olika förändringar. Du kan redan nu läsa en del om satsningen här.

 • Vi ska utveckla vår webb - vill du vara med och tycka till?

  Du kan enkelt klicka på länken för att göra en övning där du efter eget tycke sorterar information. Dina svar hjälper oss att förstå hur olika typer av information bäst ska presenteras. Hjälp oss utveckla Länstrafikens webbplats

 • Fler miljövänliga bussar i länet

  Från och med 16 augusti kommer samtliga bussar i de södra och norra länsdelarna att drivas av miljövänligt bränsle, det innebär att andelen bussar som kör på miljöbränsle ökar från 49 procent till 73 procent. Här finns mer att läsa om satsningen.

 • Endast ett nummer för bokning av serviceresa - 0771-92 00 00

  Nu blir det enklare att boka serviceresa. Vi har samlat beställningscentralens alla tjänster på ett telefonnummer - 0771-92 00 00. Gäller för bokning av färdtjänst, sjukresor, flextrafik och anropsstyrd trafik.

 • Hur betalar man med Resekortet?

  Här finns en kort film om hur du lättast gör när du vill åka buss och använda Resekortet.
  http://www.lanstrafiken.se/Orebro/Biljetter-och-priser/Sa-har-aker-du-med-resekortet/

 • Så här får du tillgång till din egen personliga tidtabell

  Nu kan du få svar på när bussarna går på flera sätt: dels genom appen, webben www.lanstrafiken.se, vid hållplatsen (där det brukar finnas tidtabell uppsatt) eller hos kundservice, 0771-55 30 00. Det nya sättet att få en egen tidtabell med just den/de linjer som just du använder är ett annat sätt som vi har infört. På webbens högra sida ser du var du kan"klicka" för att komma till formuläret.

 • Vi ökar säkerheten för köp i webbshopen

  När du handlar i vår webbshop vill vi att du ska känna dig säker därför införs 3D Secure. Hur du gör finns i texten för vår webbshop.

 • Sommarkortet Tåg i Bergslagen

  Tåg i Bergslagen/Tågkompaniets sommarkort kommer att vara giltigt fr.o.m. 15 juni-23 augusti 2015 och gäller för obegränsat resande under tre sammanhängande dagar kortet är giltigt. Kortet gäller på Tåg i Bergslagen/Tågkompaniets tåg till Mjölby i söder och Gävle i norr samt på bussarna i Dalarna, Gästrikland, Västmanland och Örebro län. Kortet säljs på Resecentrum i Örebro samt Turistbyråer. Läs mer på www.tagkompaniet.se

   

 • Trygghetstelefon "en vän i luren" finns i Örebro

  Om du känner dig otrygg när du är utomhus sent på kvällar och nätter kan du ringa Trygghetstelefonen på nummer 019-21 31 00, eller om du är teckenspråkig kan du chatta med dem via Skype (trygghetstelefonen.orebro). Trygghetstelefonen erbjuder ”en vän i luren” tills du har kommit fram till den plats du ska till, eller någonstans där du känner dig trygg. OBS det är inget larmnummer, vid en akut situation ska du ringa 112. Mer om  servicen finns att läsa här http://tryggaorebro.se/trygghetstelefonen/

 • Du har väl inte glömt att det finns en borttappatgaranti?

  Som en påminnelse om att man får borttappat-garanti när man laddar kortet via webbshopen har vi skickat ut ett pressmeddelande idag. Du kan ta del av innehållet genom länken här. 

Reseplaneraren

Reseplaneraren

För resor i mälardalen

Reseplaneraren

För resor i Sverige

E-shop-banner

Mobil-banner

Kort-banner