Aktuellt

 • Järnvägsbron på Glomman rivs

  Järnvägsbron på Glomman kommer att rivas och en ny skall byggas, därför stängs all trafik av vid järnvägsbron från lördagen den 8 juli.
  Läs mer här.

 • Res till länets smultronställen med kollektivtrafiken i sommar

  Vill du få tips på fina badplatser, naturleder och utflyktsmål i Örebro län, och hur du kan resa dit med kollektivtrafiken? Nu har vi samlat ihop våra bästa smultronställen för att inspirera dig till att upptäcka länet, lämna bilen hemma och åka kollektivt i sommar. Bli inspirerad!

 • Vinnaren i Länstrafikens tipspromenad

  I samband med våran sommarturné under v.23 och 24 så anordnades en tipspromenad. Nu har vinnaren av tipspromenaden utsetts och grattis säger vi till Nina Mola som vunnit en fin resväska laddad med 500kr i reskassa. Läs mer om sommarturnén och se frågorna och de rätta svaren i tipspromenaden.

 • Bättre kollektivtrafik för dig som bor i Lekebergs kommun

  Från den 14 augusti sker en del förändringar i busstrafiken för boende i Lekebergs kommun. Här kan du läsa mer.

  Här finns kartor på linjesträckningarna. Här finns tidtabellerna.

 • Liten justering i busstrafiken i Karlskoga

  Från den 19 juni sker två små justeringar i busstrafiken i Karlskoga. Linje 533 där flyttas hållplats Sandviken till Sandvikens centrum. På linje 537 flyttas helgtrafiken till Östervik över till linje 502 och utökas med fem turer under lördag och söndag.
  Inga justeringar berör stadstrafikens linjer.

 • Nya sommartidtabeller

  Nu finns sommartidtabellerna som gäller stadstrafiken Örebro, Karlskoga och Lindesberg tillgängliga, klicka på valfri länk. Sommartidtabellerna gäller mellan 19 juni  - 13 augusti.

  I samband med tidtabellskiftet byter hållplats Gamla Vintrosavägen namn till Brunnsparken för att förenkla för våra resenärer och parkens besökare. Från den 19 juni trafikeras ej hållplatsen Sörbyallén och det gäller linje 6. 

 • Sommarbiljetten 2017

  Med Sommarbiljetten reser du så mycket du vill med buss och tåg inom hela Örebro län mellan 12 juni - 21 augusti. Från den 1 juni finns Sommarbiljetten tillgänglig att köpa i Länstrafikens app. Sommarbiljetten kostar 680 kr för en Skolungdom (7-19 år) och 1365 kr för en Vuxen (20 år och uppåt). Läs mer om Sommarbiljetten i vårat Kundforum.

 • Behåll Skolkortet över sommaren

  Om du som elev går kvar i samma skola efter sommarlovet så ska du behålla ditt Skolkort. En biljett med giltighet för läsåret 17/18 kommer att laddas över elektroniskt till ditt Skolkort och du kan resa på kortet redan första skoldagen. Detta gäller för grund- och gymnasieskolor i länet. Går du i skola inom Örebro kommun får du ett nytt Skolkort inför läsåret.

  Ska du börja grundskolan, gymnasiet eller byta grundskola? Då kommer du att få ett nytt Skolkort vid skolstarten.

  Nytt inför läsåret 17/18 är att du som börjar på en gymnasieskola i Örebro län får ett färdbevis tillsammans med ditt antagningsbesked. Färdbeviset ska du skriva ut och visa upp för bussföraren eller tågpersonal till dess att du fått ditt Gymnasiekort. Du kan använda färdbeviset som längst till och med 31 augusti.

 • Autogiro inför sommaren

  Önskar du en Årsbiljett via autogiro med uppstart under sommaren? Tänk då på att vi måste ha in din ansökan senast den 15 juni för start 1 juli eller 1 augusti. Vill du ändra på din Årsbiljett eller säga upp den från 1 juli eller 1 augusti måste den informationen vara oss tillhanda senast 15 juni.

Reseplaneraren

Reseplaneraren

För resor i mälardalen

Reseplaneraren

För resor i Sverige

Personlig tidtabell

Företagskort