Tågtrafik

Du vet väl att du kan åka på tåg med Länstrafikens periodbiljett?

Periodbiljetten på tåg gäller alla operatörer, dvs, SJ,  Tåg i Bergslagen, Värmlandståg, Västtåg och TÅGAB.

Det går också bra att åka med Resekort som har Reskassa, dvs det går att ladda kortet med en viss summa pengar som sedan kan användas för att betala buss- eller tågbiljett  - dock INTE på SJs tåg, som tog bort det alternativet i januari 2016.

Nyhet! Länstrafiken har infört automatisk aktivering av vilande periodbiljett i Länstrafikens perrongkortläsare vid tågstationerna. För resenären kommer aktiveringen att gå snabbare och enklare. Aktivering sker genom att hålla resekortet med vilande periodbiljett mot perrongkortläsaren.


 Resa med tåg och buss
För resor inom TiM-området samarbetar Länstrafiken med SJ inom Trafik i Mälardalen (TiM), se nedan.
Till dig som gör enstaka resor finns så kallad Resplusbiljett. Du får då en biljett som gäller för både buss till buss eller tåg- och bussresa. Resplusbiljett köps via SJs försäljningsställen.

Vill du veta mer ring: SJs trafikupplysning 0771-75 75 75  www.sj.se


 TiM - Trafik i Mälardalen
Reser du med tåg och buss över länsgränserna i Mälardalen är TiM kombi och TiM komplett de mest prisvärda månadskorten för dig. Du kan resa gränslöst genom att kombinera bussar, tåg och tunnelbana.

TiM komplett gäller för resor med SJs tåg, inom alla Mälardalslän medan TiM kombi säljs i olika varianter för resor med bussar och tåg inom Sörmlands/Västmanlands/Örebro län.

Med TiM 24 reser du med SJ och stadstrafik i 24 timmar. TIM-biljetterna köper du i SJ Regional-automaterna, som står på tågstationernas perronger.

Vill du hålla koll på tider i TiM-appen, kan du läsa mer om funktionerna på www.tim.se/app

Trafikupplysning 0771-846 846
  www.tim.se

 TiBTIB - Tåg i Bergslagen
Tåg i Bergslagen gör det möjligt att åka gränslöst till och i Dalarnas, Gävleborgs, Västmanlands, Östergötland och Örebro län. Biljett köper du hos SJs och TiBs ombud eller ombord på tåget.

Trafikupplysning 0771-444 111, www.tagibergslagen.se, www.tagkompaniet.se


Här finns länkar som gör att du kan söka resa och få information.
www.resplus.se

www.resrobot.se

www.stationsinfo.se (om du vill se hur Centralstationen ser ut)

  

 

Publicerat den: 3 februari 2015