Villkor och föreskrifter

När kan vi resa?

En Gruppresa måste förbokas senast 2 helgfria vardagar innan tänkt resdag och resan måste ske mellan 8.30–14:30 helgfri mån-fre med den linjelagda trafiken. Under sommaren utökas tiderna.

Ska resan ske vid annan tidpunkt än inom den bokningsbara tidsintervallen för Gruppresor sker detta utan bokning. Betalning sker då på annat sätt, exempelvis med reskassa.

Med vilka bussar kan vi resa?

En Gruppresa kan bokas på både region- och stadsbuss inom linjetrafiken. Det är inte möjligt att boka en Gruppresa på den anropstyrda linjetrafiken. Vilka turer som är anropsstyrda markeras med ett A i anmärkningsraden i tidtabellerna för respektive linje.

Det finns avgångstider inom tidsintervallet som inte är bokningsbara. Anledningen till att de avgångstiderna inte kan bokas är att de har ett högt antal resenärer även utan en Gruppresebokning.

Hur många kan vi boka för?

Max antal bokningsbara platser är 35st per avgångstid. Vissa avgångstider har ett lägre antal bokningsbara platser och detta beror på att just den avgångstiden har ett högre antal resande än andra avgångstider.

Är vi garanterade plats om vi bokar?

Att ha bokat en Gruppresa innebär ingen platsgaranti. Resande sker i mån om plats. Anmälan är till för att trafikoperatören ska kunna förstärka avgångstiden baserat på behov och möjlighet i övrigt. Samma resevillkor som för övriga resenärer gäller även för Gruppresor. 

Hur betalar vi?

Vid påstigning och byten visas bokningsbekräftelsen upp för bussföraren. En samlingsfaktura skickas sedan ut i efterhand.

Publicerat den: 8 november 2017