Våra biljetter

Här hittar du våra vanligaste bussbiljetter som gäller i Örebro län. En biljett för alla behov. Alla biljetter är uppladdningsbara, vi tar ut en avgift för biljettämnet på 30 kr. Här kan du köpa din biljett.
Om du söker efter beskrivningar på andra avgifter, gå in under övriga avgifter.

Priserna gäller 2016

                                                                                       

Länsbiljett - Vuxen från 20 år/Skolungdom 7-19 år

Gäller på tåg och buss i hela länet samt för bussresor över länsgränsen till Grängesberg, Götlunda (endast med linje 321), Arboga (endast med linje 351), Vingåker, Motala, Kristinehamn (inkl stadstrafiken), Storfors och Filipstad. Gäller också för tågresor till Kristinehamn.  Gäller ej på X2000/snabbtåg. Biljetten är inte personlig. Biljetten kostar 1.365 kronor för vuxen och 680 för skolungdom och giltigt under 31 dagar. Glöm inte att aktivera kortet första gången det används.
OBS! Länstrafikens länsbiljett kan inte användas som delbetalning för resa med tåg.

Fritidsbiljett

Gäller som en Länsbiljett men med tidsbegränsning. För resor efter klockan 17.00 på vardagar, hela trafikdygnet lördagar och söndagar samt helgdagar. Kort och aktiveringskvitto måste uppvisas. Gäller ej på X2000/snabbtåg.
Biljetten kostar 330 kronor under 31 dagar och är inte personlig.
Glöm inte att aktivera kortet första gången det används.
OBS! Länstrafikens fritidsbiljett kan inte användas som delbetalning för resa med tåg.

31-dagarsbiljett - Vuxen från 20 år/Skolungdom 7-19 år

Ett kort för dig som reser med regionbussar mellan två bestämda orter i länet, samt även över länsgränsen till Grängesberg, Götlunda, Arboga (endast med linje 351), Vingåker, Motala, Kristinehamn, Storfors och Filipstad. Gäller även på tåg inom länet samt på tätortsstrafik om sådan finns i änden av din giltighetssträcka. Biljetten är inte personlig.
Biljetten kostar för vuxen från 565 kr och för skolungdom från 280 kr, för 31 dagar,  beroende på resans längd, klicka här för att se vad just din sträcka kostar. Inom Örebro kommun kostar 31-dagarsbiljetten aldrig mer än 705 kr för vuxen och 350 kr för skolungdom. Glöm inte att aktivera kortet första gången det används.

TÄTORTSBILJETTEN:
31-dagarsbiljetten finns även som Tätortsbiljett:
Örebro 540 kr vuxen, 270 kr skolungdom: Karlskoga 400 kr vuxen, 200 kr skolungdom. Lindesberg 400 kr vuxen, 200 kr skolungdom. Glöm inte att aktivera kortet första gången det används.
OBS! Länstrafikens 31-dagarsbiljett kan inte användas som delbetalning för resa med tåg.

Reskassa skolungdom (7-19 år) och vuxen (från den dag du fyller 20 år)

Ger 20% rabatt på enkelbiljettepriset och reskassan behöver inte användas upp inom en viss tid. Biljetten kan laddas med lägst 200 kr på bussen, men på försäljningsställena kan du ladda biljetten från 50 kr och upp till 2000 kr (laddas med jämna 50 -eller 100-lappar). Flera personer kan samtidigt resa på samma biljett, men då måste man stiga på samtidigt. Reser du med reskassa på stadstrafik har du fri övergång och returresa inom 3 timmar. Vid första påstigning ska biljettyp väljas på skärmen och Resekortet viseras. Därefter ska Resekortet enbart viseras vid fortsatt resa med stadstrafik inom 3 timmar. När 3-timmarsperioden gått ut måste biljettyp väljas igen och ny biljett köpas.

Lågtrafikbiljett tätort
Vi har tekniska problem med Lågtrafikbiljetten som kan visa "rött" även om det används under rätt tid. Spara kvittot som du kan visa föraren. Lågtrafikbiljett är en opersonligt biljett med obegränsat antal resor i 31 dagar och gäller endast på följande tider: Kl. 9.00-15.00 och efter kl. 18.00 på vardagar samt alla tider på helgerna och kostar enligt följande:
Örebro: 270 kr.
Karlskoga: 200 kr.
Lindesberg: 200 kr.

Lågtrafikbiljett län
Vi har tekniska problem med Lågtrafikbiljetten som kan visa "rött" även om det används under rätt tid. Spara kvittot som du kan visa föraren. Gäller som Länsbiljett dock endast under tidsbegränsningen (se nedan)Lågtrafikbiljetten är en opersonligt biljett med obegränsat antal resor i 31 dagar och gäller endast på följande tider: Kl. 9.00-15.00 och efter kl. 18.00 på vardagar samt alla tider på helgerna.
Pris: 600 kr.

Månadskort Örebro-Karlstad
Detta kort säljs inte från 1 januari 2015

Publicerat den: 14 mars 2016