forum.lanstrafiken.se

Aktuellt

 • Facebook - Två sidor blir en

  Den 31 oktober slår vi ihop våra två facebooksidor. Vi har tidigare haft en sida för Örebro Stadsbuss och en för hela länet. Vi kommer från 31 oktober att slå ihop sidorna till en vid namn: Länstrafiken Örebro.

  Gilla vår sida på Facebook så får du tillgång till nyheter, tips och annat roligt som rör vår busstrafik! Sök efter Länstrafiken Örebro på Facebook så hittar du oss.

 • Önskar du resa med riksfärdtjänst i jul?

  Du som önskar resa med riksfärdtjänst mellan den 15-28 december ska ansöka om detta senast den 25 november. Fyll i och skriv ut ansökningsblanketten för riksfärdtjänst direkt på webben eller beställ hem blanketten genom att ringa vår Kundservice på tel. 0771- 55 30 00.

 • Förändringar på webben

  Vi har påbörjat ett arbete med att se över vår webbstruktur. Det gör vi för att förenkla strukturen och i slutänden göra det enklare för våra resenärer att hitta information. Hittar du inte information på samma ställe som tidigare? Använd gärna vår sökfunktion eller kolla runt bland de andra sidorna.

 • Pratorer testas vid Örebro Resecentrum

  Nu finns två gula pratorer uppsatta vid in- och utgången till vårt Kundcenter på Örebro Resecentrum. Syftet med pratorerna är att underlätta informationen kring bussresan för våra synskadade resenärer. Med ett enkelt knapptryck läser pratorn upp de närmst kommande avgångstiderna, och vilket hållplatsläge bussarna avgår från. Vi välkomnar de resenärer som har någon form av synnedsättning att testa pratorfunktionen och återkomma med feedback till vår Kundservice.

 • Höjd ersättning vid försening

  Vår Resegaranti har bytt namn till Förseningsersättning. Vi har också höjt maxbeloppet för ersättning vid resa med taxi eller egen bil till 1110kr. Det gäller om du blivit försenad vid en bussresa. I övrigt är våra villkor vid Förseningsersättning oförändrade. Mer kring Förseningsersättningen finns att läsa på sidan för Förseningsersättning.

 • Höjd tilläggsavgift från 1 oktober

  Från den 1 oktober kommer tilläggsavgiften att höjas till 800kr. En tilläggsavgift skrivs ut om en resenär inte kan visa upp ett giltigt färdbevis vid en biljettkontroll och skrivs ut av en biljettkontrollant. Utöver tilläggsavgiften tillkommer då också en expeditionsavgift samt priset för en Enkelbiljett på aktuell sträcka.

 • Lång handläggningstid hos Serviceresor

  Handläggningstiden för ärenden hos Färdtjänstutredarna är i vanliga fall 4-6 veckor. För tillfället har vi däremot en längre handläggningstid än vanligt, vilket innebär att beslut i olika utredningar dröjer. Vi arbetar aktivt med olika åtgärder för att korta ner handläggningstiden. 

Reseplaneraren

Reseplaneraren

För resor i mälardalen

Reseplaneraren

För resor i Sverige

Personlig tidtabell

Biljetter

Webbshop

Företagskort