Aktuellt

 • Res smartare med cykel ombord

  Hur fungerar det vid resa med cykel på våra regionbussar? Läs mer om vilka regler som gäller. Passa även på även på vår instruktionsfilm,som handlar vad som är bra att tänka på vid resa med cykel och hur den ska monteras på bussen.

 • Förändringar på webben

  Vi har påbörjat ett arbete med att se över vår webbstruktur. Det gör vi för att förenkla strukturen och i slutänden göra det enklare för våra resenärer att hitta information. Hittar du inte information på samma ställe som tidigare? Använd gärna vår sökfunktion eller kolla runt bland de andra sidorna.

 • Färdtjänstenheten flyttar

  Den 22 september flyttar Färdtjänstenheten från Fabriksgatan 24 till Eklundavägen 1, Örebro. Alla kontaktuppgifter, förutom besöksadressen, förblir oförändrade. Kontaktuppgifterna finns presenterade här.

  Under flyttdagen 22 september har Färdtjänstenheten ingen telefontid utan nås igen 23 september.

 • Utökad Flextrafik till Norr i Örebro

  Från den 6 september kommer Flextrafiken att köra även på Norr i Örebro. Invigningen hålls den 5 september kl. 12.30 på Norrbyhemmet i Örebro. Välkommen att möta oss där!

  Vill du veta mer kring vad Flextrafiken är? Läs mer här!

 • Höjd tilläggsavgift från 1 oktober

  Från den 1 oktober kommer tilläggsavgiften att höjas till 800kr. En tilläggsavgift skrivs ut om en resenär inte kan visa upp ett giltigt färdbevis vid en biljettkontroll och skrivs ut av en biljettkontrollant. Utöver tilläggsavgiften tillkommer då också en expeditionsavgift samt priset för en Enkelbiljett på aktuell sträcka.

 • Tekniska problem med läsning av Gymnasiekortet vid biljettmaskiner på perrongerna

  De gula biljettmaskinerna på tågperrongerna har för närvarande tekniska problem med att läsa av Gymnasiekortet. Reser du med ett Gymnasiekort ska du göra som vanligt vid resa. Trots att det lyser rött i biljettmaskinen så har din resa registrerats som giltig.

 • Lång handläggningstid hos Serviceresor

  Handläggningstiden för ärenden hos Färdtjänstutredarna är i vanliga fall 4-6 veckor. För tillfället har vi däremot en längre handläggningstid än vanligt, vilket innebär att beslut i olika utredningar dröjer. Vi arbetar aktivt med olika åtgärder för att korta ner handläggningstiden. 

Reseplaneraren

Reseplaneraren

För resor i mälardalen

Reseplaneraren

För resor i Sverige

E-shop-banner

Kort-banner